Summer Sale | Uštedite do 50 % →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Opremanje apartmana za najam ovisno o podneblju

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Pomoći ćemo vam urediti apartman za najam ovisno o podneblju u kojem se nalazi. Pogledajte savjete za uređenje apartmana na Jadranu, u Zagrebu, Lici i Gorskom kotaru te Slavoniji i Baranji.

Opremanje apartmana za najam na Jadranu

Prilikom uređivanja apartmana za najam na moru svakako imajte na umu da će gosti dolaziti usred najtoplijeg razdoblja u godini, stoga nemojte zagušiti prostor tamnim i jakim bojama. Vodite se bojama u okolini, poput svjetlo plave, sive, boje lavande, maslinasto zelene te boje pijeska.

Također, iskoristite prirodne materijale koji će rashladiti prostor, poput kamena i keramike, koji su ujedno i veoma izdržljivi. Prostor možete rashladiti i uz pomoć odgovarajućih tekstila, tu prednost imaju pamuk i lan.
Vaši će gosti zasigurno dobar dio odmora provesti i na terasi ili balkonu, pogotovo ako se s istih pruža prekrasan pogled na Jadransko more. Odaberite udoban namještaj i vrtne tekstile, uz pomoć kojih ćete proširiti dnevni boravak izvan apartmana. Gosti će cijeniti mjesto na kojem mogu ispijati prvu jutarnju kavu ili večernju čašu vina s idiličnim pogledom, ili možda čak objedovati al fresco.

Opremanje apartmana za najam u Lici i Gorskom kotaru

Gosti u planinskim područjima najčešće će biti u potrazi za odmorom od svakodnevice u osami ili pak avanturističim odmorom. Bilo da je riječ o aktivnom odmoru, planinarenju, šetnjama, skijanju ili uživanju u prirodi koja ih okružuje, svakako će cijeniti povratak u ugodan, dobro opremljen, udoban smještaj. Pravilo “oponašanja” boja i materijala iz okoline možemo primijeniti i sada, u obliku drvenog namještaja koji će dominirati prostorom.

Osim drveta, iskoristite i druge prirodne materijale, poput vune i jute, koji će unesti dozu udobnosti. A uz prirodne boje, smeđu i zelenu, koje vidimo u okolini, hrabro koristite i žarke boje, poput crvene, žute, narančaste za dodatnu dozu topline.

Za vanjski prostor također odaberite ugodan namještaj, možda pokoju vanjsku grijalicu ili kamin, te nekoliko deka u koje se gosti mogu udobno ušuškati, kada zahladi.

Opremanje apartmana za najam u Zagrebu

Kada je riječ o uređenju stana za najam u Zagrebu, tu možete biti hrabriji s dekoracijama i bojama. Zagreb je grad s karakterom i prekrasnom arhitekturom, iz koje možete crpiti inspiraciju prilikom uređenja stana, ovisno o lokaciji na kojoj se nalazi.

Bilo da želite dočarati ugođaj starograđanskog zagrebačkog stana ili potpuno moderan urbani stan, nemojte se bojati iskoristiti boje, neobičan stilski namještaj i zanimljive detalje.

Ali uz stil, nikako ne zaboravite na praktičnost i udobnost. Dok za dnevni najam možda nije potrebno puno uložiti u kuhinju i ormare, krevet i madrac moraju biti ekstra udobni za kvalitetan odmor, a gosti će cijeniti i lijepo uređenu i dobro opremljenu kupaonicu.

Opremanje smještaja za najam
u Slavoniji i Baranji

Slavonija i Baranja se posljednjih godina, s razlogom, vraćaju na turističku kartu Hrvatske. Seoska domaćinstva, bogata trpeza, povijest, vinorodni kraj, parkovi prirode i aktivni turizam privlače sve više gostiju. Rustikalni stil s retro elementima savršeno će se uklopiti. Ako želite zadržati “starinsku” atmosferu - neka se u kući za odmor nađu prirodni materijali, grublje teksture, emajlirano posuđe i karirani uzorci.
Srdačnost i gostoprimstvo su među najjačim adutima ovog kraja, stoga ne zaboravite na blagovaonice, u kojima će gosti moći degustirati izvrsnu i raznoliku lokalnu hranu i vina.