1. Ciklu operite, odrežite joj vrhove s obje strane, ne uklanjajte koru.
2. Foliju nakapati uljem, staviti ciklu, posoliti i popapriti.
3. Ciklu dobro zamotajte u foliju i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko sat vremena.
4. Nakon pečenja ciklu ohladite i ogulite od kore.
5. Ciklu narežite na kockice i pasirajte dok ne postane glatka.
6. U zdjeli pomiješajte glatko brašno, jaja, žumanjak, sol, pire od cikle i izradite glatko tijesto.
7. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dva sata.
8. Koristite stroj za oblikovanje tjestenine ili valjak da razvaljate tijesto u tanki list.
9. Izrežite srca.
10. Za nadjev pomiješajte ricottu i parmezan. Majčinu dušicu nasjeckajte na sitne komadiće i dodajte u nadjev.
11. Začinite nadjev solju i paprom.
12. Stavite jednu žličicu nadjeva u sredinu tijesta i zalijepite zajedno s drugim tijestom.
13. Kuhajte u kipućoj vodi dok ravioli ne isplivaju. Pustite ih da se krčkaju nekoliko sekundi i izvadite ih.
14. U tavi oko tri minute otopite maslac, kada zamiriše dodajte listiće kadulje narezane na sitne komadiće, posolite.
15. Gotove raviole od cikle prelijte umakom od maslaca i kadulje i pospite nasjeckanim orasima.