Do -20% na sve za vrt | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Recept: Ravioli za Valentinovo

Inga Sujová
Inga Sujová
Bonami Blogger

Ljubav dolazi kroz želudac. Uvjerite se sami, zahvaljujući Mirki Chvostekovoj, slovačkoj blogeirci Čudnem jedlom, koja je pripremila originalnu večeru za Valentinovo inspiriranu talijanskom kuhinjom.

Pripremite raviole od cikle s ricottom u obliku srca, zalijte ih gutljajem vina i uživajte u nezaboravnom romantičnom iskustvu.

Trebat će vam

Cikla

  • 1 komad cikle
  • ulje
  • sol
  • papar
  • limena folija

Ravioli od cikle

  • 300 g glatkog brašna
  • 80 g pirea od cikle
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica soli

Nadjev od ricotte i majčine dušice

  • 200 g svježeg ricotta sira
  • 1 žličica svježeg timijana
  • 50 g parmezana
  • sol
  • papar

Umak od maslaca i kadulje

  • 40 g maslaca
  • 2 žlice nasjeckanih listova kadulje
  • sol

Posip

  • orasi

Postupak:

1. Ciklu operite, odrežite joj vrhove s obje strane, ne uklanjajte koru.

2. Foliju nakapati uljem, staviti ciklu, posoliti i popapriti.

3. Ciklu dobro zamotajte u foliju i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko sat vremena.

4. Nakon pečenja ciklu ohladite i ogulite od kore.

5. Ciklu narežite na kockice i pasirajte dok ne postane glatka.

6. U zdjeli pomiješajte glatko brašno, jaja, žumanjak, sol, pire od cikle i izradite glatko tijesto.

7. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dva sata.

8. Koristite stroj za oblikovanje tjestenine ili valjak da razvaljate tijesto u tanki list.

9. Izrežite srca.

10. Za nadjev pomiješajte ricottu i parmezan. Majčinu dušicu nasjeckajte na sitne komadiće i dodajte u nadjev.

11. Začinite nadjev solju i paprom.

12. Stavite jednu žličicu nadjeva u sredinu tijesta i zalijepite zajedno s drugim tijestom.

13. Kuhajte u kipućoj vodi dok ravioli ne isplivaju. Pustite ih da se krčkaju nekoliko sekundi i izvadite ih.

14. U tavi oko tri minute otopite maslac, kada zamiriše dodajte listiće kadulje narezane na sitne komadiće, posolite.

15. Gotove raviole od cikle prelijte umakom od maslaca i kadulje i pospite nasjeckanim orasima.