1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva - donje i gornje grijanje vrućim zrakom. Kalup u zanimljivom obliku janjeta, zeca ili pisanice temeljito namastite otopljenim maslacem i pospite krušnim mrvicama.
2. Odvojite bjelanjke i žumanjke i umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
3. Zatim stavite žumanjke u zdjelu kuhinjskog robota ili multipraktika i umutite ih sa šećerom dok ne postanu kremasti. Zatim dodajte ulje i skutu, ponovno miksajući.
4. Dodajte mješavinu brašna i praška za pecivo, vanilin šećer ili ekstrakt, sitno naribanu koricu limuna. Koristeći kuhinjski robot, sve će se sjediniti.
5. Na kraju nježno dodajte snijeg.
6. Zatim ulijte tijesto u u kalup za pečenje.
7. Pecite u pećnici 50 minuta.
8. Prije vađenja provjerite tijesto štapićem ili čačkalicom. Ako tijesto ostaje na njemu, ostavite kolač u pećnici još 5-10 minuta. Ipak nemojte ga peći predugo jer neće biti mekan.
9. Nakon pečenja ostavite da se ohladi nekoliko minuta pa pažljivo preokrenite iz kalupa na žičanu rešetku i pustite da se potpuno ohladi.
10. Zatim ovaj uskršnji kolač pospite šećerom u prahu i ukrasite po želji.
Fotografija: Kateřina Jašek