1. Stavite sve sastojke za medenjake u zdjelu kuhinjskog robota te pustite da se tijesto obrađuje oko 10 minuta.
2. Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju ili voštanu salvetu i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
3. Nakon toga, izvadite tijesto, ostavite da se malo opusti oko 20 minuta i na pobrašnjenoj površini, razvaljajte valjkom za tijesto na debljinu od oko 5 mm.
4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Koristite gornje i donje grijanje toplim zrakom.
5. Sada upotrijebite kalupe za uskršnje kolačiće tako da u tijestu izradite željene oblike. Ako niste puni samopouzdanja oko izrade, najlakši oblik za napraviti je jaje.
6. Izrezane medenjake prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 8 - 10 minuta. Pazite da ne izgore tijekom pečenja!
7. Ostavite gotove medenjake da se ohlade i prebacite ih na rešetku za hlađenje. Ukrasite po mogućnosti sljedeći dan.
8. Pripremite glazuru. Najprije dobro prosijte šećer kako se ne bi stvorile grudice u glazuri.
9. Umutite šećer, limunov sok i bjelanjak u zdjelu kako biste postigli glatku konzistenciju.
10. Stavite slastičarsku vrećicu u visoku čašu, preklopite rubove preko ruba čaše i napunite glazurom. Ukrasite po želji.