30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

6 savjeta za udobniju spavaću sobu

Spavaća soba je mjesto gdje počinjemo i završavamo dan. Stoga bismo se u njoj trebali osjećati ugodno. Potrebno je sasvim malo - udoban krevet, posteljina od prirodnih materijala, rasvjeta za ugodno raspoloženje i pokoji ukras koji naglašava atmosferu cijelog interijera.

Inspirirajte se našim jednostavnim savjetima kako svoju spavaću sobu učiniti udobnijom i ugodnijom.

1.

Ugodnu spavaću sobu osigurava krevet s uzglavljem

Iako se na prvi pogled možda ne čini tako, uzglavlje ne samo da trenutno čini ugodnu spavaću sobu, već ima i druge značajne prednosti.

• Stvara osjećaj sigurnosti.
Izolira područje glave od hladnog zida.
Štiti vašu glavu od udaraca o zid.
• Sprječava kontaminaciju zida iza vaše glave
• Služi kao naslon za čitanje ili gledanje filmova.

Naš savjet

Je li vam je sadašnji krevet još uvijek super? Također možete odabrati samo uzglavlje. Odmah možete odabrati materijal i boju koji će najbolje pristajati vašem stilu spavaće sobe.

2.

Zamotajte se u lanPosteljina od lana, koja ima niz sjajnih karakteristika, odličan je odabir i idealna investicija za budućnost.

• Prozračna je pa se u njoj nećete znojiti.
• Upija vlagu nekoliko puta učinkovitije od pamuka.
• Brzo se suši.
Hipoalergena je.
• Lanena vlakna su izuzetno jaka i izdržljiva.
Ne troši se s godinama, ali je mekši i ugodniji na dodir.

3.

Ukrasite spavaću sobu dekoracijama

Iako je u spavaćoj sobi bolje zadržati prozračnost i jednostavnost, bez dodataka bi se činila bezlično i hladno. Stoga su važan element u tome kako spavaću sobu učiniti ugodnom. Odaberite ukrase za spavaću sobu koji odgovaraju bojom i stilom.

Posebno su prikladne neutralne boje i prigušene nijanse koje djeluju umirujuće. Nećete ništa pokvariti sa zanimljivom vazom, kipom ili slikom prema kojoj imate posebnu sentimentalnu vrijednost. Također, možete osvježiti sobu s nekoliko prikladnih ukrasa za spavaću sobu.

4.

Lampe za romantičnu atmosferu

Položaj i intenzitet svjetla noću utječe na cjelokupni karakter prostorije. Stoga izbjegavajte hladne i blještave tonove žarulja, radije kombinirajte više manjih svjetiljki s blažim svjetlom kako biste stvorili romantičnu atmosferu.

Ako nemate mjesta za noćni ormarić, upotrijebite zidne svjetiljke. Praktične su, a ako odaberete nekonvencionalan dizajn, postat će i prepoznatljivi estetski elementi prostorije.

Više savjeta za vaš dom pronađite ovdje