Pripremite lisnato tijesto, razvaljajte ga i izrežite na trake od oko 1,5 cm.
Jabuke narežite na krugove širine oko 1,5 cm. Izrežite rupu u unutrašnjosti svake.
Tijesto postupno stavljajte na kolutove jabuke. Lakše ćete raditi ako je rupa na jabuci veća.
Premažite sve komade jajetom.
Pospite šećerom pomiješanim s cimetom.
Ne zaboravite zabosti komad cijelog cimeta u sredinu. Zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Pecite oko 25 minuta, vrijeme prilagodite svojoj pećnici.
1
2
3
4
5
6
Šišmiši od Oreo keksića
Što ćete trebati?
Oreo kekse
jestive oči, ili možete napraviti vlastite od glazure od bjelanjaka i tamne čokolade
Postupak
Ostavite malo Oreo keksića sa strane, koristit će se za krilca.
Kekse prelomite na dva dijela i skinite bijelu kremu. Prepolovite ih nožem i napravite od njih krila.
Drugi dio kolačića iskoristit ćete za tijela šišmiša. Ove kolačiće također podijelite i izlomljene kolačiće stavite u prostor između dvije oblatne.
Na kraju dodajte oči - bilo kupljene ili ranije napravljene od glazure od bjelanjaka i čokolade.
Savjet: Za izradu očiju možete koristiti i skinutu bijelu kremu s kolačića. Oblikujte ih u male loptice. Zatim na njih stavite mrvicu keksa.
Oreo keksići su brzi i impresionirat će sve sve vaše goste.
Bundeve od lisnatog tijesta
Što ćete trebati?
listano tijesto
džem
kajgana
rezač u obliku bundeve
Postupak
Tijesto rastanjite u roladu i rezačem režite oblike bundeve. Polovicu bundeva ostavite cijele, na drugoj polovici izrežite lica.
Jednu cijelu izrezanu bundevu namažite marmeladom, a drugu preklopite licem prema dolje.
Vilicom gurnite po rubovima.
Premažite jajetom i pecite oko 20 minuta na 170°C.
Kombinacija lisnatog tijesta i voćnih džemova je uvijek ukusna.