Do -40 % na odabrane proizvode za organizaciju | Uštedite već danas →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Tri brza i jednostavna recepta za Halloween

Isprobajte naša tri jednostavna recepta za Noć vještica. Trebaju li vam savjeti u zadnji čas, ove će slastice će vam biti zanimljive i ukusne.
Bundeve od lisnatog tijesta punjene su jabukom.

Bundeve od lisnatog tijesta punjene su jabukom.

Bundeve od lisnatog tijesta punjene jabukama

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • paket lisnatog tijesta
  • šećer i cimet za posipanje
  • komad cijelog cimeta
  • jaja za mazanje
Kako ih pripremiti?

  1. Pripremite lisnato tijesto, razvaljajte ga i izrežite na trake od oko 1,5 cm.
  2. Jabuke narežite na krugove širine oko 1,5 cm. Izrežite rupu u unutrašnjosti svake.
  3. Tijesto postupno stavljajte na kolutove jabuke. Lakše ćete raditi ako je rupa na jabuci veća. Premažite sve komade jajetom.
  4. Pospite šećerom pomiješanim s cimetom.
  5. Ne zaboravite zabosti komad cijelog cimeta u sredinu. Zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Pecite oko 25 minuta, vrijeme prilagodite svojoj pećnici.
1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

Šišmiši od Oreo keksića

Što ćete trebati?

  • Oreo kekse
  • jestive oči, ili možete napraviti vlastite od glazure od bjelanjaka i tamne čokolade


  • Postupak

    1. Ostavite malo Oreo keksića sa strane, koristit će se za krilca.
    2. Kekse prelomite na dva dijela i skinite bijelu kremu. Prepolovite ih nožem i napravite od njih krila.
    3. Drugi dio kolačića iskoristit ćete za tijela šišmiša. Ove kolačiće također podijelite i izlomljene kolačiće stavite u prostor između dvije oblatne.
    4. Na kraju dodajte oči - bilo kupljene ili ranije napravljene od glazure od bjelanjaka i čokolade.

      Savjet: Za izradu očiju možete koristiti i skinutu bijelu kremu s kolačića. Oblikujte ih u male loptice. Zatim na njih stavite mrvicu keksa.
    Oreo keksići su brzi i impresionirat će sve sve vaše goste.

    Oreo keksići su brzi i impresionirat će sve sve vaše goste.

    Bundeve od lisnatog tijesta

    Što ćete trebati?

    • listano tijesto
    • džem
    • kajgana
    • rezač u obliku bundeve

    Postupak

    1. Tijesto rastanjite u roladu i rezačem režite oblike bundeve. Polovicu bundeva ostavite cijele, na drugoj polovici izrežite lica.
    2. Jednu cijelu izrezanu bundevu namažite marmeladom, a drugu preklopite licem prema dolje.
    3. Vilicom gurnite po rubovima. Premažite jajetom i pecite oko 20 minuta na 170°C.

    Kombinacija lisnatog tijesta i voćnih džemova je uvijek ukusna.

    Kombinacija lisnatog tijesta i voćnih džemova je uvijek ukusna.