Zašto je galetta odlično jelo? Jer je sezonska! Malo prilagodimo nadjev, odlučimo se želimo li slanu ili slatku verziju i vrlo brzo imamo super glavno jelo ili desert.
U nastavku ćete pronaći recept za tijesto s kojim se jako jednostavno i lijepo može raditi, a kada je pečeno, je idealno hrskavo. Kao što sam u uvodu rekao, prilagodite nadjev. U nastavku dolaze čak 4 različite verzije, 2 slane i 2 slatke, a sve 4 jako ukusne.
E da, da ne zaboravim, mali savjet kod slaganja stola, iskoristite tanjure i zdjelice kako biste napravili etažer, lijepo će izgledati na stolu, a ako poželite fotografirati svoje kulinarsko umijeće, dobit ćete dimenziju, što će lijepo izgledati na finalnim fotografijama.
Sjedinite brašno, sol i maslac da dobijete mrvičastu smjesu, ovaj korak možete napraviti ručno, mikserom ili u multipraktiku. Dodajte vodu i jogurt te umijesite tijesto. Tijesto prebacite na stol te ga podijelite na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odmori pola sata u hladnjaku.