Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako najbolje organizirati hladnjak

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

Krumpir salata, nekoliko boca s punčem od jaja, svježe začinsko bilje, povrće i sirevi zanimljivog mirisa. Blagdanski hladnjak puca po šavovima i pitate se gdje sve to staviti?

Kako se pobrinuti da kolači ne mirišu na slaninu i da iz donjeg pretinca, iz mjeseca u mjesec, ne izvlačimo neki neprivlačan predmet? Pokazat ćemo vam naše omiljene moderne staklenke, boce i praktične dodatke koji će vam uvelike olakšati svakodnevni život.

Skladištenje začinskog bilja

Začinsko bilje će dugo zadržati svježinu ako ga umotate u vlažnu salvetu i stavite u zdjelu ili staklenku. Na isti način možete očuvati i rotkvice.


Svježe povrće

Kako biste spriječili da se brzo osuši, omogućite mu dobru cirkulaciju zraka. To možete uz pomoć posebne podloge koju stavite na dno donje ladice. Izbjegavajte plastične vrećice. Umjesto toga, kupujte prozračne višekratne vrećice.


Hrana koju ćete uskoro iskoristiti

Kako biste izbjegli bacanje pokvarene hrane, odvojite posebnu kutiju u koju ćete pohraniti hranu ili artikle s kratkim rokom valjanosti. Tako nećete zaboraviti na njih i izbjeći ćete nepotreban otpad.

Pretinci za bolji pregled

Nabavite posebne kutije za džemove i začine. To će pomoći cjelokupnoj organizaciji hladnjaka.

Kalupi za led

Često vam ostaju male količine limunovog soka, juhe ili vina za kuhanje? Zamrznite ih u posudama za led i upotrijebite ih kada vam zatrebaju.

Spremajte održivo

Za ovo su najprikladnije staklenke svih vrsta i veličina. Savršeno za domaće sokove, jogurt, granolu i maslac.

Ne pripada sve u hladnjak

Krumpir, češnjak, luk ili đumbir čuvajte na tamnom mjestu i idealno na temperaturi ispod sobne. Koristite prozračne vrećice, kutije ili sanduke.