Krumpir salata, nekoliko boca s punčem od jaja, svježe začinsko bilje, povrće i sirevi zanimljivog mirisa. Blagdanski hladnjak puca po šavovima i pitate se gdje sve to staviti?
Kako se pobrinuti da kolači ne mirišu na slaninu i da iz donjeg pretinca, iz mjeseca u mjesec, ne izvlačimo neki neprivlačan predmet? Pokazat ćemo vam naše omiljene moderne staklenke, boce i praktične dodatke koji će vam uvelike olakšati svakodnevni život.
Začinsko bilje će dugo zadržati svježinu ako ga umotate u vlažnu salvetu i stavite u zdjelu ili staklenku. Na isti način možete očuvati i rotkvice.
Kako biste spriječili da se brzo osuši, omogućite mu dobru cirkulaciju zraka. To možete uz pomoć posebne podloge koju stavite na dno donje ladice. Izbjegavajte plastične vrećice. Umjesto toga, kupujte prozračne višekratne vrećice.
Kako biste izbjegli bacanje pokvarene hrane, odvojite posebnu kutiju u koju ćete pohraniti hranu ili artikle s kratkim rokom valjanosti. Tako nećete zaboraviti na njih i izbjeći ćete nepotreban otpad.
Nabavite posebne kutije za džemove i začine. To će pomoći cjelokupnoj organizaciji hladnjaka.
Često vam ostaju male količine limunovog soka, juhe ili vina za kuhanje? Zamrznite ih u posudama za led i upotrijebite ih kada vam zatrebaju.
Za ovo su najprikladnije staklenke svih vrsta i veličina. Savršeno za domaće sokove, jogurt, granolu i maslac.
Krumpir, češnjak, luk ili đumbir čuvajte na tamnom mjestu i idealno na temperaturi ispod sobne. Koristite prozračne vrećice, kutije ili sanduke.