10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

10% popusta na sjedeće garniture uz kod SOFA10*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

Kako najbolje organizirati hladnjak

Krumpir salata, nekoliko boca s punčem od jaja, svježe začinsko bilje, povrće i sirevi zanimljivog mirisa. Blagdanski hladnjak puca po šavovima i pitate se gdje sve to staviti?

Kako se pobrinuti da kolači ne mirišu na slaninu i da iz donjeg pretinca, iz mjeseca u mjesec, ne izvlačimo neki neprivlačan predmet? Pokazat ćemo vam naše omiljene moderne staklenke, boce i praktične dodatke koji će vam uvelike olakšati svakodnevni život.

Savjet br. 1 Skladištenje začinskog bilja

Začinsko bilje će dugo zadržati svježinu ako ga umotate u vlažnu salvetu i stavite u zdjelu ili staklenku. Na isti način možete očuvati i rotkvice.

Savjet br. 2: Svježe povrće

Kako biste spriječili da se brzo osuši, omogućite mu dobru cirkulaciju zraka. To možete uz pomoć posebne podloge koju stavite na dno donje ladice. Izbjegavajte plastične vrećice. Umjesto toga, kupujte prozračne višekratne vrećice.

Savjet 3: Hrana koju ćete uskoro iskoristiti

Kako biste izbjegli bacanje pokvarene hrane, odvojite posebnu kutiju u koju ćete pohraniti hranu ili artikle s kratkim rokom valjanosti. Tako nećete zaboraviti na njih i izbjeći ćete nepotreban otpad.

Ako vam se hrana često kvari zato što ju ne vidite, nabavite praktične pregrade, koje vam daju pregled cijele dubine police.

Savjet 4: Pretinci za bolji pregled

Nabavite posebne kutije za džemove i začine. To će pomoći cjelokupnoj organizaciji hladnjaka.

Savjet 5: Kalupi za led

Često vam ostaju male količine limunovog soka, juhe ili vina za kuhanje? Zamrznite ih u posudama za led i upotrijebite ih kada vam zatrebaju.

Savjet 6: Spremajte održivo

Za ovo su najprikladnije staklenke svih vrsta i veličina. Savršeno za domaće sokove, jogurt, granolu i maslac.

Savjet 7: Ne pripada sve u hladnjak

Krumpir, češnjak, luk ili đumbir čuvajte na tamnom mjestu i idealno na temperaturi ispod sobne. Koristite prozračne vrećice, kutije ili sanduke.

Za još bolju preglednost

za vas smo pripremili poseban set naljepnica kako biste razlikovali svoje kutije. Odaberite svoj jezik, preuzmite, ispišite (po mogućnosti na papiru za naljepnice) i zalijepite po želji.

Čistoća i dobra organizacija bitni su ne samo u hladnjaku, već i u cijeloj kući. Nadahnite se provjerenim savjetima koji će vaše čišćenje učiniti brzim i učinkovitim.