20% popusta na kupovinu iznad 200 € | Kod: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako učinkovito očistiti kuhinju

Neprestano metete, brišete, perete, a opet imate osjećaj kao da to nikad nije gotovo? Održavanje kuhinje čistom i urednom važnije je nego bilo koje druge prostorije. Zato se inspirirajte našim jednostavnim savjetima i izborom praktičnih gadgeta, zahvaljujući kojima će vam čišćenje biti brže i lakše. Elegantni organizatori i viseći nosači pomoći će vam da zadržite svoju urednost što je dulje moguće.

Započnite s korištenim posuđem

Prije čišćenja pokupite svo prljavo posuđe iz kuhinje i s blagovaonskog stola, stavite ga u perilicu posuđa i uključite.

Alternativno, operite suđe ručno, osušite ga i pospremite izravno u ormare. Na ovaj način vam ništa neće smetati dok postupno brišete sve površine u kuhinji. To će vam uštedjeti vrijeme jer nećete morati nepotrebno premještati posuđe.

Nastavite od gore prema dolje

Slijedite osnovno pravilo koje se primjenjuje na svako čišćenje: od gore do dolje. Počnite čistiti s gornjih polica s kojih je potrebno obrisati prašinu prema radnoj ploči i ostavite pod za kraj čišćenja. Prvo obrišite, zatim pustite da se osuši.

Savjet: Ne zaboravite redovito paziti na svoje kuhinjske uređaje

Ne morate čistiti kuhinjske aparate svaki put kada čistite kuhinjske površine. No ako jednom mjesečno odvojite vrijeme za ovu neslavnu aktivnost, nećete se morati nositi s velikim naslagama prljavštine. Kao rezultat toga, imat ćete više vremena.

Neka hladnjak zablista

Provjerite svu eventualno pokvarenu hranu u hladnjaku, obrišite njegove police i razmislite hoće li vam pomoći njegova unutarnja reorganizacija raznim posudama i organizatorima.

Ruku na srce - koliko puta smo morali izbaciti jogurt nakon isteka roka trajanja ili pljesnivu mrkvu iz donje ladice? Vjerujte da ćete s dobro uređenim hladnjakom svesti na minimum bacanje hrane.

Zamijenite tekstil i stare spužve

Operite rabljene ručnike, rukavice, pregače i podmetače. Odbacite istrošene spužvice, jastučiće za ribanje i četke kojima je istekao rok trajanja i zamijenite ih novima. Čini se kao sitnica, ali vaša će kuhinja začas zablistati.

Organizacija kao temelj uspjeha

Kao u hladnjaku, u ormarićima i ladicama promišljena organizacija pomoći će vam pri čišćenju. To možete postići s raznim dodatnim policama, kutijama, stalcima i visećim držačima.

Zahvaljujući njima dobit ćete više iskoristivog prostora za pohranu i bolji pregled što je gdje pohranjeno.