15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

5 savjeta kako urediti ormar

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Puca li vam ormar po šavovima, ali prečesto imate onaj osjećaj da nemate što odjenuti i ustvari nosite stalno istih par komada odjeće? Znamo kako vam je. Možda je vrijeme da uredite ormar i napravite više slobodnog prostora u njemu. Uključite se s nama!

Pokazat ćemo vam kako maksimalno iskoristiti svoje ormare i prostore u njima, kako praktično složiti odjeću i koji organizatori pružaju savršen pregled.

Podijelite police po kategorijama

Podijelite pojedinačne police u ormaru po kategorijama, kao što su majice, veste ili hlače. Zatim segmentirajte ove kategorije pomoću različitih organizatora i pregrada ili vješalica. U praksi se čini najbolje da kategoriju majica podijelite na majice bez rukava, majice kratkih rukava i majice dugih rukava. Također, možete podijeliti hlače na traperice, svečane hlače i trenirke.

Spremite odjeću koju najčešće koristite u visini očiju. Nastavite niz s ostalim policama na ovaj način - od stvari koje se najčešće koriste do onih manje potrebnih.

Razvrstajte stvari na vješalicama

Za vješanje odjeće na vješalice potreban je praktičan sustav. Možete objesiti, na primjer, odjeću bez rukava, kratkih rukava, dugih rukava, veste pa jakne. Unutar svake kategorije, svaki segment se ističepo boji.

Vješalice su posebno praktične za odjeću od finijih materijala koja zahtijeva nježniju njegu i lako se gužva. Koristite šire vješalice, idealno one s baršunastom protukliznom tkaninom. Žičane vješalice mogu oštetiti osjetljivu tkaninu. Zatim upotrijebite posebno oblikovane vješalice za remene, torbice, šalove ili kape. Zahvaljujući njima, imat ćete savršen pregled svih stvari.

Kako složiti odjeću

Složite odjeću okomito u ladice. Tako ćete dobiti bolji pregled svih komada i ako izvadite odjeću, nećete morati vaditi cijelu hrpu. Police, mobilne police i ladice također su praktične, omogućujući jasan raspored odjeće. No, još bolju organizaciju osigurat ćete s prikladnim metalnim pregradama na policama koje će osigurati prostor za majice, veste, ručnike i posteljinu.

Praktičan gadget za djecu

Dječje stvari možete pohraniti u različite kutije za pohranu prema vrsti odjeće. Tako možete pospremiti, primjerice, majice okomito u jednu kutiju, a hlače u drugu. Zalijepivši naljepnicu za odjeću na svaku kutiju, djeca mogu lako pronaći ono što im treba bez vaše pomoći.

Organizacija donjeg rublja

Donje rublje preporučamo organizirati u komodi u posebne police, organizatore ili kutije. Tako možete bolje podijeliti rublje koje imate za svakodnevno nošenje, a koje za posebne prilike.

Više inspiracija