30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica

Savjeti za sezonsko čišćenje ormara

Proljeće, ljeto, jesen, zima.... Vaš ormar raste sa svakom godinom, a još uvijek gubite vrijeme na odabir odjeće svako jutro. Rješenje je nadohvat ruke. Očistite i organizirajte svoj ormar i pregledajte svoju sezonsku garderobu. Ali, kako to učiniti?

Inspirirajte se našim savjetima i napravite detox vašeg ormara.

1. Započnite detoxom garderobe

Uzmite svaki zimski komad u ruke i razmislite da li vas veseli i želite li ga nositi sljedeće sezone. Ako je vaš odgovor potvrdan, stavite komad na hrpu kako biste ga kasnije pospremili u svoj ormar. Ako ga ne namjeravate nositi, sklonite ga.

Staru odjeću proslijedite dalje

Čišćenje ormara nije moguće bez temeljitog čišćenja garderobe. Nenošene komadi koji mogu usrećiti nekog drugog prodajte na bazaru ili poklonite. Recite zbogom značajno oštećenim predmetima. Razvrstajte ih u odgovarajući otpad ili ih narežite na manje komade koje ćete koristiti za npr. čišćenje.

2. Skladištite sezonsku odjeću

Odjeću održavajte čistom i opranom. Dobro će vam poslužiti kutije za pohranu i vakuum vreće za odjeću. Kada čistite ormar, rezervirajte prostor za sezonsku odjeću do koje vam nije potreban lak pristup, kao što su gornje police ormara ili prostor za odlaganje ispod kreveta.

3. Pripremite svoju trenutnu garderobu

Sada red da odaberete odjeću za nadolazeću sezonu. Sve što je potrebno ispeglajte, pažljivo presavijte ili objesite na vješalice. Iste vješalice rezultiraju time da ormar izgleda jedinstveno. Prikladnije su plastične ili drvene, jer neće oštetiti odjeću.

4. Držite svoj ormar urednim

A sada se možete hrabro upustiti u organizaciju ormara. Rasporedite odjeću prema vrsti, stilu ili boji - na vama je. Stavite komade koje najčešće koristite na police u visini očiju. Najniže bi trebale biti stvari koje vam nisu potrebne svakodnevno. Ako nemate dovoljno polica u ormaru, možete koristiti organizatore za ormare, koje zamjenjuju police ili ladice.

Kako očistiti kućanstvo?