15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako jednostavno, a efektno ukrasiti pisanice? Pokušajte koncem.

Iva Baltaretu · 6. travnja 2022.

Ova ideja za ukrašavanje nas je oduševila na Pinterestu pa smo za ovu varijantu odabrali prirodna jaja u različitim bojama i kombinirali ih s prirodno obojenim pamučnim koncem. Pridružite nam se u ukrašavanju pisanica.

Što će vam trebati za ukrašavanje pisanica?

• Ispuhana jaja - koristili smo prirodno obojena smeđa, zelena i svjetlo bež, ali ih lako možete obojiti po svom ukusu. Pokušajte napraviti rupe jednu nasuprot drugoj prije ispuhivanja, to će vam olakšati provlačenje igle.
• Pamuk - bilo od klasičnih ili satenskih niti. Saten je u ovom slučaju bolji, lakše se provlači jer se vlakna manje petljaju i lakše će ući u ušicu igle.
• Duga igla - savršene su duže igle koje možete nabaviti u prodavaonici tekstilom i priborom za šivanje. Ako nemate takvu iglu, možete pokušati pomoću, primjerice, štapića za ražnjiće, na koji pričvrstite pamučni konac.

Postupak - kako jednostavno ukrasiti pisanice koncem

1. Pripremite materijal. Očistite i osušite ispuhana jaja. Ako ste ih kupili, možete lako ukloniti broj ili oznaku na njima, npr. pomoću sredstva za skidanje laka.
2. Navucite konac na iglu i provucite ga kroz rupice u jajetu. Prvi puta će vam možda malo potrajati dok nađete iglu, ali za to je potrebno samo malo prakse.
3. Provlačite pamučni konac dok se cijelo jaje ne umota. Pokušajte ga držati napetim tako da tvori ravnu liniju na površini jajeta.
4. Na kraju zavežite čvor.

Savjet: Svakako isprobajte i druge boje, drugačije niti, vlakna, žice i slično. Tako ćete također napraviti nešto jedinstveno i drugačije. Možete eksperimentirati i pokušati vodoravno provlačiti konac.

Više savjeta za uskršnje ukrase

Uz tradicionalnu pincu i šunku ispecite i mahovnjaču. Upečatljiva torta zelene boje koju možete ukrasiti čokoladnim jajima ili proljetnim cvijećem.

Pokušajte s drugim savjetima za ukrašavanje pisanica. U našem članku pronaći ćete upute kako ukrasiti jaja voskom ili kako napraviti otmjene mramorne pisanice.

Ukrasite svoj dom uskršnjim dekoracijama. Na Bonamiju možete kupiti prekrasne vijence, stolnjake, ali i vaze i zdjele u proljetnim tonovima.