Kako pravilno kombinirati stolice

Ne želite da vam sve stolice budu iste, ali ne znate kako ih kombinirati? Nemojte se bojati staviti bakine retro stolice za stol uz svoje nove tapecirane fotelje. Savjetovat ćemo vas kako kombinirati stolice tako da dobro izgledaju za blagovaonskim stolom, tako da i godinama kasnije uživate u njima.

Jedinstvena kombinacija

Kombinacija različitih stolica izgleda ležerno i razigrano. Osim toga, dobivate priliku da ih stalno mijenjate i tako poboljšavate svoju kolekciju. Ovako za svakoga ima ponešto. Bake i djedovi će preferirati stolice s naslonima za ruke, dok će se vašim prijateljima svidjeti komadi jarkih boja.

Ista boja, drugačiji oblik

Poigrajte se oblicima, ali zadržite paletu istih boja kako bi rezultat bio što ugodniji oku, bilo da odaberete suzdržanije ili ekstravagantnije modele. Svaki komad može biti potpuno drugačiji, a boja će služiti kao vodič.

Isti oblik, različite boje

Obrnuto će funkcionirati jednako dobro. Odaberite stolice istog oblika, ali u različitim bojama. Možete koristiti kontrastne boje ili jarke nijanse s neutralnima.

Fotelje na čelu stola

Birajte klasične stolice uz stol, a za čelo stola odaberite stolice s naslonima za ruke ili modernije fotelje. Izgledat će fantastično jedno nasuprot drugome.

Pronađite još ideja za blagovaonicu.