Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Moderna blagovaonica inspirirana skandinavskim stilom

Jednostavnost i lakoća. Ovo su osnovne karakteristike blagovaonice inspirirane skandinavskom estetikom. S čistim linijama, minimalističkim pristupom namještaju i ukrasima i mogućnošću igranja teksturama, ovaj stil je više nego idealan za male prostore.

Nadahnite se našim savjetima i stvorite blagovaonicu u skladu s trendovima!

Jednostavnost na prvom mjestu

Osnova skandinavske blagovaonice bit će prirodni materijali, osobito drvo. Prilikom odabira pojedinačnih komada usredotočite se na jednostavne oblike, kvalitetne materijale i preciznu izradu. Zaobljenim linijama i naglašavanjem strukture drveta postiže se udobnost. Kako biste izbjegli osjećaj težine u interijeru, kombinirajte skandinavski stil s metalik elementima i svijetlim bojama koje će posvijetliti prostor.

S druge strane, elegancija

Stolove i stolice odaberite u što jednostavnijim oblicima i bojama - idealno u neutralnoj paleti. Crnom, sivom i kremastom bojom, stvarate savršenu podlogu za ukrašavanje s hrabrijim elementima.

Omiljeni trik dizajnera

Laganu dozu ležernosti u blagovaonicu možete unijeti razigranim kombiniranjem stolica sličnog oblika, ali različitih boja i tekstura.

Moderna gozba

Prirodni elementi igrat će ključnu ulogu prilikom posluživanja. Nemojte se bojati kombinirati različite tekture i materijale. Ako usklađujete tonove, stvorit ćete zanimljivu osnovnu kompoziciju, koju onda možete poremetiti šarenijim elementima. Na primjer, na drvenoj ploči stola istaknut će se zanimljivo teksturirani tanjuri od kamenine, crni metalni pribor za jelo i oker lanene salvete.

(Su)igra suprotnosti

Minimalistički set otvara vrata eksperimentima. Strogi oblici izvrsna su osnova za kombiniranje s hrabrijim komadima.

Dašak mediterana

Što kažete na posluživanje mediteranskih jela u pomalo južnjačkom stilu? Sve što trebate su podmetači od ratana i keramika nepravilnog oblika kako biste stvorili što opušteniji ugođaj.

Fokus na detaljima

Iako poslužena hrana zaslužuje najveću pažnju za stolom, nemojte se bojati dodati i ukrase. Ipak, s njima štedljivo. Držite se jednostavnih oblika, materijala i nijansi, sličnih servisu za večeru. Možete odabrati još jedan šareni ili tekstilni komad koji će unijeti dinamiku u prostor. Recimo, vaza s cvijećem dovoljno visoka da omogući pogled na druge goste. A budući da ne možete bez začina, pokušajte odabrati one koji oblikom podsjećaju na kipiće - postat će praktičan i upečatljiv element svakog stola.

Paleta boja

Kako biste postigli uravnotežen dojam, slijedite pravilo 60 - 30 - 10. U najvećem dijelu prostora treba prevladavati neutralna boja i prigušeni ili dominantni materijal, poput drveta. Trećini prostora dajte malo izraženiju nijansu. Najjače obojite najmanji dio.

Plava je dobra

Plavi tonovi projeciraju osjećaj blagostanja i opuštenosti. Međutim, mogu biti hladni i utjecati na apetit. Iz tog razloga, koristite ih na manjem prostoru u blagovaonici i uravnotežite ih toplim elementima, poput žute tkanine ili drvenih dodataka.

Pronađite još savjeta i ideja za blagovaonicu.