15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

15% na krevete uz kod LAKUNOC15*Ne odnosi se na već snižene i određene odabrane proizvode.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Moderna blagovaonica inspirirana skandinavskim stilom

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Jednostavnost i lakoća. Ovo su osnovne karakteristike blagovaonice inspirirane skandinavskom estetikom. S čistim linijama, minimalističkim pristupom namještaju i ukrasima i mogućnošću igranja teksturama, ovaj stil je više nego idealan za male prostore.

Nadahnite se našim savjetima i stvorite blagovaonicu u skladu s trendovima!

Jednostavnost na prvom mjestu

Osnova skandinavske blagovaonice bit će prirodni materijali, osobito drvo. Prilikom odabira pojedinačnih komada usredotočite se na jednostavne oblike, kvalitetne materijale i preciznu izradu. Zaobljenim linijama i naglašavanjem strukture drveta postiže se udobnost. Kako biste izbjegli osjećaj težine u interijeru, kombinirajte skandinavski stil s metalik elementima i svijetlim bojama koje će posvijetliti prostor.

S druge strane, elegancija

Stolove i stolice odaberite u što jednostavnijim oblicima i bojama - idealno u neutralnoj paleti. Crnom, sivom i kremastom bojom, stvarate savršenu podlogu za ukrašavanje s hrabrijim elementima.

Omiljeni trik dizajnera

Laganu dozu ležernosti u blagovaonicu možete unijeti razigranim kombiniranjem stolica sličnog oblika, ali različitih boja i tekstura.

Moderna gozba

Prirodni elementi igrat će ključnu ulogu prilikom posluživanja. Nemojte se bojati kombinirati različite tekture i materijale. Ako usklađujete tonove, stvorit ćete zanimljivu osnovnu kompoziciju, koju onda možete poremetiti šarenijim elementima. Na primjer, na drvenoj ploči stola istaknut će se zanimljivo teksturirani tanjuri od kamenine, crni metalni pribor za jelo i oker lanene salvete.

(Su)igra suprotnosti

Minimalistički set otvara vrata eksperimentima. Strogi oblici izvrsna su osnova za kombiniranje s hrabrijim komadima.

Dašak mediterana

Što kažete na posluživanje mediteranskih jela u pomalo južnjačkom stilu? Sve što trebate su podmetači od ratana i keramika nepravilnog oblika kako biste stvorili što opušteniji ugođaj.

Pronađite još savjeta i ideja za blagovaonicu.