Za posluživanje:
U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, škrob, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i papar. Smjesu dobro promiješajte. Po želji možete prosijati i kroz gusto sito.
U malom loncu na laganoj vatri otopite sav maslac. Nakon što se otopi, stavite lonac na stranu i dodajte sve preostale sastojke. Kefir, jaja, naribani sir i začinsko bilje. Zagrijte pekač za vafle na srednje jaku temperaturu.
Sada spojite dvije smjese i kratko miksajte. Opet, ovdje vrijedi isto pravilo kao i kod npr. palačinki, ne smijete previše miješati tijesto. Miješajte samo onoliko koliko je potrebno da suhi sastojci ne ostanu nepomiješani u smjesi. Kada je tijesto spremno, možete peći vafle dok ne porumene. Ne zaboravite namastiti površinu pekača za vafle, sprej za kuhanje je najbolji.
Poslužite vafle s jajima na oko, dimljenim lososom, začinskim biljem ili povrćem na vrhu.
Servirati:
Stavite sve sastojke u lonac srednje veličine. Stavite na štednjak i kratko pirjajte dok se ne zgusne.
U međuvremenu tostirajte orahe u tavi, kada su gotovi, stavite tavu sa strane i pokapajte javorovim sirupom. Kad je gotovo, orahe prebacite na papir za pečenje da se ohlade.
Voće narežite na kolutiće i zajedno s maslacem, 1 dcl vode i cimetom stavite u lonac i kuhajte dok voće ne omekša. Vrijeme će znatno varirati ovisno o vrsti voća.
Žlicom stavite kašu u zdjelice, prelijte voćnom mješavinom uključujući sok, orašaste plodove ili sjemenke i završite s još par kapi javorovog sirupa.