Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Pripremite brunch po receptu blogerice Kitchenette

Uživajte u brunchu vikendom sa svim dodacima i priborom da bude savršen. I u redu je ako završite s brunchom skoro do ručka. Isprobajte recept food blogerice Kitchenette. Sve što trebate je osnovna kuhinjska oprema, kvalitetni sastojci i malo vremena.

A koje recepte ne smijete propustiti? Na primjerslane vafle. Možete ih poslužiti uz sve što vam padne na pamet. Ljubitelji slatkog će cijeniti kašu s cimetom i vanilijom. Inspirirajte se receptom i fotografijama i isprobajte ih!

Vafli sa sirom

4 porcije

  • 220 g brašna (polovicu možete zamijeniti integralnim brašnom)
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 1 žličica soli, svježe mljeveni papar
  • 330 g kefira
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca
  • 110 g ribanog sira (gouda ili cheddar)
  • 140 g nasjeckanog kuhanog špinata

Za posluživanje:

  • nasjeckano povrće (avokado, cherry rajčice, mladi luk, masline)
  • posni sir
  • kriške dimljenog lososa
  • grančica kopra ili listići bosiljka
  • jaje na oko

Postupak

U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, škrob, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i papar. Smjesu dobro promiješajte. Po želji možete prosijati i kroz gusto sito.

U malom loncu na laganoj vatri otopite sav maslac. Nakon što se otopi, stavite lonac na stranu i dodajte sve preostale sastojke. Kefir, jaja, naribani sir i začinsko bilje. Zagrijte pekač za vafle na srednje jaku temperaturu.

Sada spojite dvije smjese i kratko miksajte. Opet, ovdje vrijedi isto pravilo kao i kod npr. palačinki, ne smijete previše miješati tijesto. Miješajte samo onoliko koliko je potrebno da suhi sastojci ne ostanu nepomiješani u smjesi. Kada je tijesto spremno, možete peći vafle dok ne porumene. Ne zaboravite namastiti površinu pekača za vafle, sprej za kuhanje je najbolji.

Poslužite vafle s jajima na oko, dimljenim lososom, začinskim biljem ili povrćem na vrhu.

Slatka kaša

4 porcije

  • 1 jabuka, naribana, uključujući i koru
  • 130 g srednje mljevene zobi
  • 1 l vode
  • 3 žlice chia sjemenki
  • prstohvat soli
  • 2 žlice meda
  • začini (cimet, kardamom ili vanilija)

Servirati:

  • 4 breskve, marelice ili šljive
  • 20 g maslaca
  • 1 dcl vode
  • ½ žličice cimeta, vanilije ili kardamoma
  • šaka (prženih) orašastih plodova ili sjemenki
  • 1 žličica javorovog sirupa ili meda

Postupak

Stavite sve sastojke u lonac srednje veličine. Stavite na štednjak i kratko pirjajte dok se ne zgusne.

U međuvremenu tostirajte orahe u tavi, kada su gotovi, stavite tavu sa strane i pokapajte javorovim sirupom. Kad je gotovo, orahe prebacite na papir za pečenje da se ohlade.

Voće narežite na kolutiće i zajedno s maslacem, 1 dcl vode i cimetom stavite u lonac i kuhajte dok voće ne omekša. Vrijeme će znatno varirati ovisno o vrsti voća.

Žlicom stavite kašu u zdjelice, prelijte voćnom mješavinom uključujući sok, orašaste plodove ili sjemenke i završite s još par kapi javorovog sirupa.

Više inspiracija