Namažite kalup za kruh maslacem i pospite ga brašnom.
U zdjelu za miješanje stavite žumanjke, jaja, ribanu koricu limuna i šećer. Zagrijte posudu iznad lonca s vrućom vodom i miješajte dok smjesa ne dosegne 55°C.
Umutite u blenderu ili kuhinjskom robotu dok ne postane gusto i pjenasto. Polako miješajući dodajte brašno i prašak za pecivo. Kada smjesa postane jednolična i glatka dodajte kandirano voće, brusnice i na samom kraju otopljeni i ohlađeni maslac.
Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite na 170 °C oko 40 minuta.
Prije vađenja iz pećnice provjerite kolač drvenim štapićem. Kada se izvadi iz tijesta, drveni štapić za ražnjiće trebao bi biti suh.
Kada je pečen, ostavite da se ohladi u kalupu nekoliko minuta, zatim preokrenite na metalnu rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
U loncu zagrijte vrhnje na 60°C, dodajte u zdjelu nasjeckanom čokoladom i miješajte dok ne postane glatka glazura.
Postavite lim za pečenje i idealno metalnu rešetku ispod kruha da se podigne, a zatim počnite istresati. Ukrasite vrh kolača ostacima brusnica i kandiranog voća.
Foto: In kitchen with Zuz