15% popusta uz kod VELJACA15 | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

DIY ukrašavanje svijeća: Kako iskoristiti vosak od starih svijeća

Ove svijeće je jednostavno napraviti i bit će prikladne ne samo kao ukras za vaš dom, već i kao poklon. Isprobajte različite boje i poigrajte se različitim efektima. Pokazat ćemo vam kako.

Što će vam trebati?

  • Duge jednobojne svijeće, po mogućnosti svijetle boje, ali možete isprobati i kombinirati slojevito boje na način da preko svijetlog voska stavljate sloj tamnog ili obrnuto.
  • Ostaci svijeća u boji ili pigmenti u boji za vosak.
  • Uska viša posuda u koju stavljate vruću vodu.
  • Washi traka ili naljepnice koje služe kao maskirna površina.

Kako nastaviti?

  1. Pripremite sve što vam je potrebno i prokuhajte vodu.
  2. Ulijte vruću vodu u čašu. Temperatura vode oko 80 stupnjeva je idealna, vosak će se otopiti na površini. Hladit će ga zrak pa je bolje da voda bude toplija.
  3. Rastopite obojeni vosak na površini ili stavite bijeli vosak u vodu i dodajte boju prikladnu za svijeće. Vosak će plutati i formirati jednoličan tekući sloj.
  4. Uronite svijeće u staklenku. Budite maštoviti - možete dodati ili oduzeti intenzitet nijanse ili ih kombinirati.
1

1

2

2

3

3

4

4

Ostale varijante koje možete probati

  1. Prugaste svijeće - imali smo sreće s slikarskom ili washi trakom. Njima samo pokrijte dijelove koji trebaju ostati u izvornoj boji.
  2. Mramorne svijeće - ovaj efekt se postiže kada vosak na površini više nema dovoljnu temperaturu i nije ravnomjerno zagrijan. To će se dogoditi nakon nekoliko minuta kada se voda ohladi, a time i vosak koji pluta po njoj.