Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako urediti mali i uzak hodnik

Hodnik je ulaz u naše domove. Obično se nalazi u malom prostoru, stoga ova soba mora biti savršeno funkcionalna, praktična i udobna. Dat ćemo vam savjete kako opremiti mali i uzak hodnik tako da ne djeluje previše skučeno ili bezlično.

Kada opremate mali ili uski hodnik u stambenoj zgradi ili obiteljskoj kući, prije svega mislite da taj prostor želite maksimalno iskoristiti, ali ga pritom ne preopteretiti. Izlaz iz stana uvijek mora biti lako dostupan.
5 savjeta za mali hodnik
  • Zamijenite velike čvrste ormare manjim komodama u svijetlom dekoru
  • Za uređenje odaberite neutralne i tople boje u svjetlijim tonovama
  • Umjesto zidne montirane vješalice za kapute, ugradite zidne kuke u zid
  • Koristite ogledala i namještaj na nogama kako biste vizualno proširili hodnik
  • Dobro osvijetlite prostoriju reflektorima ugrađenim u strop ili duž poda< /li>

Namještaj za mali hodnik

Ne stavljajte velike, čvrste ormare u mali, uski hodnik. Oni će prostor učiniti vizualno manjim i soba će izgledati skučeno. Umjesto toga odaberite manju komodu u bijeloj ili svijetloj boji drva. Također ćete uštedjeti puno prostora ako se odlučite za nekoliko dizajnerskih zidnih kuka umjesto samostojećeg stalka za kapute.

Otvorene police su također zgodna ideja. Neće zauzeti puno prostora, ali služe i kao spremište za sve najbitnije stvari. Pokušajte montirati police što bliže stropu.

Kako obojiti hodnik

U malim hodnicima pozdravite se s tamnim bojama koje hodnik čine još manjim. Za mali i uzak hodnik odaberite neutralne i tople boje u svjetlijim tonovima s prigušenim akcentima. Na primjer, prikladne su bež, svijetlo zelena ili plava. Lagana lopatica za beton također je trend posljednjih godina. Za još bolji efekt obojite samo jedan zid, a ostale ostavite čisto bijelima. Najprikladnija boja za hodnik je boja koja se može prati.

Savjeti za vizualno povećanje hodnika

Pomoću jednostavnih trikova vizualno povećajte mali hodnik. Osim jarkih boja, možete koristiti i ogledala. Odaberete li tanko ogledalo za zid, ono neće zauzimati prostor, a u isto vrijeme može prostor učiniti većim i svjetlijim. Dapače, kad uđete u sobu ostavlja se dojam duplo veće sobe. Još jedan trik je kupiti namještaj na nogicama koji će sobu učiniti prozračnijom.

Pravilno osvjetljenje malog hodnika igra važnu ulogu

Mali hodnici u stambenim zgradama obično su mračni jer nemaju prozore. Stoga je vrlo važno odabrati pravu rasvjetu. Izbjegavajte nepraktične lampe ili lustere koji će samo pokvariti osjećaj prozračnosti. S druge strane, nećete pogriješiti ako odaberete točkasta LED svjetla ugrađena u strop pa čak i duž poda. Također je praktično odabrati rasvjetu za hodnik sa senzorom.

Odgovarajuća podna obloga za hodnik

Odaberite pod za hodnik imajući na umu održavanje. Ovdje je najveća prisutnost prljavih cipela od blata i snijega. Na primjer, pločice velikog formata s minimalnim fugama idealne su za lakše čišćenje, kao i vinilni pod. Ako u stanu imate parket ili drveni pod, odaberite barem kvalitetan lak. Najbolji izbor boja za mali hodnik su svijetle i neutralne nijanse kao što su krem, siva ili smeđa. Tamne nijanse mogu učiniti mali hodnik prigušenim i vizualno manjim.

Ne zaboravite originalni otirač ili tepih.