Bonami Days -15 % na nesnižene proizvode | Kod: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako urediti veliki hodnik

Jeste li jedan od sretnika koji u svom stanu imaju veliki hodnik? Onda ste na pola puta. Vrlo česta greška pri opremanju hodnika je da izgleda pretrpano ili, naprotiv, previše prazno. Savjetovat ćemo vas kako pronaći ravnotežu i kako opremiti veliki hodnik da bude praktičan i ugodan.

5 savjeta za veliki hodnik

  • Ne bojte se eksperimentirati i fokusirajte se na dizajn više nego na praktičnost
  • Velike garniture za hodnik pravi su izbor
  • Ukrasite sobu neutralnim ili bogatijim zemljanim tonovima
  • Ukrasite gole zidove obiteljskim fotografijama, slikama ili dizajnerskim ogledalima
  • Upotrijebite nekoliko različitih izvora svjetla kako biste unijeli svjetlost u veliki hodnik

Ne bojte se eksperimentirati

Iskoristite količinu prostora koja vam je na raspolaganju. Možete koristiti više ormara, komoda i polica za odlaganje stvari koje biste inače morali pospremiti negdje drugdje u stanu. U većem hodniku imate veliku prednost u tome što ne morate kupiti samo stvari za odlaganje i praktične komade, već se možete puno više posvetiti dizajnu.

Ne štedite na namještaju

Ako je vaš hodnik dovoljno velik, možete malo "podivljati" s odabirom namještaja. Možete odabrati ugradbeni ormar za garderobu, ali i velike ormare ili setove za predsoblja. Pored ormara možete postaviti jednostavan podni stalak, klupu za udobno obuvanje cipela i veliki stalak za cipele. Ako vam ostane barem malo mjesta, u kut postavite npr. elegantan tabure na kojem možete sjediti, a služi i kao lijep dodatak.

Kako obojiti veliki hodnik

Bojenje prostranog hodnika može biti osebujnije od malog. Unatoč tome, nemojte pretjerivati. Nećete pogriješiti ako odaberete boje u neutralnoj i bogatijoj zemljanoj paleti. Nanesite boju samo na jedan zid i naglasite ga dodacima u sličnoj nijansi. Izbjegavajte spajanje bijelih zidova sa svijetlim namještajem, kako ne bi izgledalo kao liječnička čekaonica.

Dekoracija za veliki hodnik

Dekoracije i dodaci dat će hodniku pravi štih i udobnost. Na primjer, ukrasno zidno ogledalo izvrstan je dodatak. Stavite svoj omiljeni kipić ili živu biljku na komodu ako ima svjetla. Dobro će doći i

Rasvjeta za veliki hodnik

Rasvjeta mora biti prilagođena obliku hodnika kako bi cijeli prostor bio optimalno i ravnomjerno osvijetljen. Ponekad je čak potrebno nekoliko različitih izvora svjetlosti. Ako dnevna svjetlost ne ulazi u hodnik, preporučamo jaku stropnu rasvjetu u neutralnoj boji, nadopunjenu parom zidnih svjetiljki. Idealno je osvjetljenje senzora pokreta koje je posebno praktično noću.