Ljetno vrijeme je idealno za okrijepiti se s finom juhom od mladog graška. Divna zelena boja, raskošni okus, a uz malo truda i ukrašavanja, na tanjuru ćete dobiti pravo malo remek djelo.
Ako nemate svježi grašak, nema problema, smrznuti će jednako dobro odraditi posao.
1. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite. Krumpir također ogulite i narežite na manje kockice, kako bi se brže skuhao.
2. U tavu stavite ulje i dodajte luk. Luk poparite i dinstajte ga desetak minuta. Zadnje 2-3 minute dodajte češnjak.
3. Nakon što je luk omekšao, dodajte krumpir i grašak i kuhajte par minuta, uz povremeno miješanje.
4. Dodajte temeljac, posolite i pustite da se kuha, dok krumpir ne omekša i bude kuhan.
5. Kada je krumpir gotov, dodjte špinat i promiješajte. Kuhajte sve još 1-2 minute.
6. Pustite da se malo ohladi, prebacite u blender i miksajte do kremaste teksture.
Posluživanje
Podijelite juhu u pojedinačne zdjelice, prelijte vrhnjem, te po želji ukrasite maslinovim uljem, prženim češnjakom i svježim koprom. Poslužite uz šnitu prepečenog kruha.