Do -20% na sve za vrt | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Krem juha od graška i špinata

Ljetno vrijeme je idealno za okrijepiti se s finom juhom od mladog graška. Divna zelena boja, raskošni okus, a uz malo truda i ukrašavanja, na tanjuru ćete dobiti pravo malo remek djelo.

Ako nemate svježi grašak, nema problema, smrznuti će jednako dobro odraditi posao.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 400 g svježeg ili smrznutog graška,
  • 2 srednje velika krumpira,
  • 100 g špinata,
  • 1 luk,
  • 6 režnjeva češnjaka,
  • 1 žličica papra,
  • 1/2 žličice soli,
  • 800 ml povrtnog temeljca ili vode,
  • 4 žlice maslinovog ulja.

  • Postupak pripreme

    1. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite. Krumpir također ogulite i narežite na manje kockice, kako bi se brže skuhao.
    2. U tavu stavite ulje i dodajte luk. Luk poparite i dinstajte ga desetak minuta. Zadnje 2-3 minute dodajte češnjak.
    3. Nakon što je luk omekšao, dodajte krumpir i grašak i kuhajte par minuta, uz povremeno miješanje.
    4. Dodajte temeljac, posolite i pustite da se kuha, dok krumpir ne omekša i bude kuhan.
    5. Kada je krumpir gotov, dodjte špinat i promiješajte. Kuhajte sve još 1-2 minute.
    6. Pustite da se malo ohladi, prebacite u blender i miksajte do kremaste teksture.

    Posluživanje

    Podijelite juhu u pojedinačne zdjelice, prelijte vrhnjem, te po želji ukrasite maslinovim uljem, prženim češnjakom i svježim koprom. Poslužite uz šnitu prepečenog kruha.