Proljetni popust -15% uz kod TRAVANJ15 |Samo do ponoći →
Mid Season Sale | Uštedite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Vrt, novi dnevni boravak za ljeto

Irina Klomp Stanescu
Irina Klomp Stanescu
Bonami Blogger

Koliko god uživala u putovanjima, blogerica Roxana Ciuchilan priznaje da je od rođenja djece shvatila koliko je važno provoditi vrijeme kod kuće zajedno i da u četvero uživaju u mirnim danima. Zato su se u zadnjih godinu dana potrudili uljepšati svaki kutak svoje kuće. A vrt je sada jedno od omiljenih mjesta za provođenje vremena vani s mališanima, dok rade ili se opuštaju.

@prinlume
nije samo Roxanin dnevnik putovanja, već i mjesto na kojem dijeli trenutke provedene sa svojim najdražima iz novouređenog vrta s namještajem i dodacima s Bonamija.

Prošlog ljeta smo se preselili tijekom vrućina i nismo baš osjećali što znači imati vrt u kojem možete uživati. Bilo je užasno vruće otvoriti prozor, a da ne govorimo o boravku vani. Ali, ove godine smo se pripremili unaprijed. Htjeli smo urediti mjesto gdje bismo mogli boraviti cijeli dan, svojevrsni produžetak kuće, ali vani.

Kako je zid dnevnog boravka samo od stakla, s velikim vratima koja se otvaraju na vrt, željela sam da izgleda kao da smo povećali prostoriju u kojoj provodimo najviše vremena (dnevni boravak) ali da budemo vani, na otvorenom. Nisam odabrala neki određeni stil, samo sam htjela da bude što opušteniji i jednostavniji.


Nismo znali točno kako i što odabrati, u kojem stilu ili boji, ali smo dobro znali da nam je potreban set vrtnog namještaja, vrtni tepih na kojem se djeca mogu igrati, veliki suncobran da nas štiti od sunca, ležaljke za plažu i, naravno, roštilj.

Naš vrt nije velik (naprotiv, stvarno je mali), ali imamo malu drvenu platformu na koju namjeravamo sve to postaviti. Tako je sve počelo, birali smo proizvode ne vodeći računa o sezonskim trendovima ili bojama, samo kako bismo ih mogli što dulje koristiti.


Prije svega odabrala sam garnituru vrtnog namještaja, s foteljama, dvosjedom i stolićem. To je bila jedna od prvih stvari koje smo naručili kada smo se preselili jer smo jako željeli da naš vrt bude uređen što prije. Odabrala sam jednostavnu garnituru namještaja, izrađenu od umjetnog ratana, svijetle boje (svijetlo siva) i s drvenim detaljima.

Kasnije smo dodali vrtni tepih i vanjske jastuke(Željeli smo da dizajn bude u skladu s vanjskim jastucima).


Jako sam htjela imati mali kutak u vrtu gdje bismo se mogli sunčati, pa sam odabrala i dvije drvene i platnene vrtne ležaljke na kojima se možemo osjećati kao na plaži. Jako mi se sviđa njihov dizajn i kako se praktično sklapaju/zaklapaju i prenose.

Andrei je jako htio roštilji set pribora za roštilj.


Dobra stvar je što svu dodatnu opremu (uključujući tepih i jastuke) možemo ostaviti preko noći, ne trebamo ih pakirati, posebno su dizajnirani za van.

Nabavili smo i vanjske lampice, za prekrasan ugođaj u večernjim satima u vrtu, deke i jastuke usklađene s tepihom. U narednom periodu uzimamo i tegle za cvijeće. U dvorištu već imamo nekoliko stabala koja prostoru daju „život“, ali bih voljela imati puno cvijeća, koje će još više uljepšati terasu.