Bonami Days do -50% | Produženo →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Posjetili smo Kotlušu - studio u Zagrebu u kojem se kuhaju najbolje priče

Posjetili smo moderno uređeni kitchen studio u Zagrebu, koji je zamišljen kao mjesto u kojem se spaja ljubav prema gastronomiji, fotografiji i radionicama. Iza imena Kotluša, o kojem ćemo malo više reći nešto kasnije, stoje Vedran i Mihaela, mladi slavonski par koji već godinama oko sebe okuplja zaljubljenike u dobru fotografiju i još bolju hranu.

Sretni smo što su dijelom Kotluše postali i proizvodi s Bonamija. No, sada ono najvažnije, tko su i što je zapravo Kotluša?

Sinonim za posebne prilike

Sam naziv Kotluša dolazi od slavonskog izraza za veliki kotao, posudu u kojoj se priprema hrana, poput zimnice ili na primjer, čvaraka. Kotluša je sinonim za posebne prilike, kada se priprema nešto veliko i važno, a oko nje nikad ne nedostaje smijeha, druženja, dobre čašice i razgovora. Tako je i u ovoj zagrebačkoj Kotluši, u kojoj su Mihaela i Vedran spojili tradiciju i suvremenost te stvorili prostor za kuhanje najboljih priča.

Oboje su već dugo dio gastro scene, Vedran kreira recepte, kuha i snima te objavljuje na svom blogu Začinjeno s ljubavlju i Instagram profilu seasoned.with.love. Mihaela je od samih početaka “vjetar u leđa” i okidač za pokretanje Kotluše, a možete ju pratiti na Instagram profilu mih.a.e.la.

Koncept studia

Poučeni dugogodišnjim iskustvom snimanja i fotografiranja recepata, Mihaela i Vedran su u prostoru studia osmislili čak četiri kuhinje, kako bi svatko imao ambijent u kojem može predstaviti svoju viziju i ideju, kao i karakter jela.

Ispred svake kuhinje se nalazi modularni radni otok, a osim za pripremu i fotografiranje jela, otoci se koriste i za vrijeme kulinarskih radionica, kao radne jedinice.

Gdje se nalazi Kotluša?

Studio Kotluša se nalazi u samom centru Zagreba, na adresi Petrinjska 83/1, a ako se slučajno zateknete na jednoj od njihovih radionica, pogledajte pažljivo, možda poslužujete upravo u Bonami Selection posuđu.
Kotluša je hrabro započela svoj put u siječnju 2023 godine, a mi smo ponosni što možemo biti malim dijelom ove priče. Svakako ih zapratite, jer se najbolje priče tek počinju krčkati.