Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Pozovite svoje prijatelje na vrtnu zabavu

Pripremila Diana Oana (@cantboilanegg)

-

Vrijeme je lijepo i želite organizirati roštilj i zabavu na terasi ili u vrtu? Odlična ideja! Roštilj koji vam omogućuje brz, ukusan i zdrav obrok, garnitura za sjedenje, upotpunjena svjetlima koja će ostati svijetliti i kada se druženja oduže kasnije u noć te prijatelji oko stola obavezni su za uspješnu zabavu!

Food blogerica Diana Oana (@cantboilanegg) pripremila nam je ukusan i lagan jelovnik za pripremu orade na žaru, posluženu uz salatu s pečenim tikvicama i kozjim sirom. Naravno, na ljetnom jelovniku ne bi smjela izostati ni čaša osvježavajuće limunade, točene iz prekrasnog vrča!

Orada sa žara

Sastojci (za 4 osobe):


• 4 orade
• 1 narezani organski limun
• nekoliko grančica svježeg ružmarina
• maslinovo ulje
• sol i papar

Upute za pripremu

1. Oradu dobro operite i uklonite peraje. Nije potrebno skidati ljuskice. 2. Na orade stavite dvije-tri kriške limuna i grančicu svježeg ružmarina. 3. Namažite oradu s obje strane s malo maslinovog ulja. 4. Stavite na vrući roštilj i pecite 5-6 minuta sa svake strane. 5. Oradu malo poprskajte limunovim sokom i poslužite uz salatu od tikvica.

Salata od tikvica i kozjeg sira

Sastojci:

• 150 g bebi špinata
• 2-3 tikvice
• maslinovo ulje
• 1 režanj češnjaka
• sol i papar
• pinjoli
• kozji sir ili feta sir (po želji)

Upute za pripremu:

1. Listove baby špinata dobro operite i osušite. 2. Tikvice narežite na 4-5 mm duge kriške. 3. Pomiješajte 2-3 žlice maslinovog ulja sa režnjem usitnjenog češnjaka i kistom namažite ploške tikvica. 4. Pospite solju i svježe mljevenim paprom i pecite kriške tikvica na roštilju 2-3 minute sa svake strane. 5. Stavite listove baby špinata u zdjelu, a zatim dodajte narezane tikvice. br 6. Dodajte par kapi maslinovog ulja, nekoliko pinjola i par komadića kozjeg sira ili fete (po želji). 7. Salatu poslužite uz orade.

Limunada s mentom i jagodama:

Sastojci:


• 1 l obične/mineralne vode
• lišće mente
• jagode
• med
• 2 bio limuna

Upute za pripremu:

1. Narežite jagode na ploške i stavite ih u vrč. 2. Listove mente sitno nasjeckajte i dodajte uz jagoda. 3. Narežite dvije ili tri kriške limuna i dodajte ih u vrč. 4. Limune prepolovite i iscijedite sok sokovnikom za citruse. Jagode i mentu prelijte limunovim sokom. 5. Napunite običnom ili mineralnom vodom. 6. Poslužite limunadu kao takvu ili zaslađenu medom. 7. Za ljepši izgled prilikom posluživanja možete zarezati cijelu jagodu i pričvrstiti je na stakleni rub čaše.

Za više inspiracije, otkrijte druge recepte i praktične proizvode za obroke na otvorenom.