15% popusta uz kod PROLJECE15 | Samo do ponoći →
-20 % na tepihe Flair Rugs uz kod FLAIR20 | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Prvi mirisi jeseni: kuglof od jabuka i oraha

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Zlatne nijanse ukrašavaju drveće, zrak je sve svježiji, a voćnjaci vrve zrelim jabukama. Neopisiva je čarolija u mirisima jeseni i začinima koje ona donosi. Složit ćete se, pravo je vrijeme za recept koji spaja sve okuse jeseni.

Kuglof od jabuka i oraha ispunit će vaš dom pravim jesenskim duhom. Pročitajte recept i uživajte u okusima jeseni.

Što vam je potrebno:

Sastojci:
  • 3 jaja,
  • 180 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 130 ml ulja,
  • 60 g mljevenih oraha,
  • 1 žličica cimeta,
  • 250 g glatkog brašna,
  • 1 vrećica praška za pecivo,
  • 250 g naribanih jabuka (oko 3 jabuke).

Priprema

    1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
    2. Kalup uz pomoć kista namažite s malo otopljenog maslaca i pospite po njemu brašno ili griz.
    3. Jaja i šećere pjenasto izmiksajte pa im dodajte ostale sastojke.
    4. Spojenu smjesu izlijte u kalup.
    5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta. Testirajte nožićem i ako izlazi polusuh gotovo je.
    6. Nakon što se je kuglof već digao i očvrsnuo te počeo dobivati boju, prekrijte ga papirom za pečenje kako vam gornji dio ne bi izgorio.
    7. Nakon što se je ispekao kratko ga ostavite u kalupu pa ga tek onda izvadite van.
    8. Ukrasite ga šećerom u prahu, šećernom glazurom ili glazurom od čokolade.