1. Stavite mlijeko, vodu, maslac, šećer i prstohvat soli u lonac i zagrijavajte na laganoj vatri dok se maslac potpuno ne otopi. Kada je mlijeko vruće i maslac otopljen i počnu izlaziti mjehurići - dodajte brašno i pojačajte vatru. Brašno žustro promiješati i kuhačom prevaljati tijesto nekoliko puta. Što je bolje i temeljitije izvaljano, to će biti bolje pečeno i bolje će se napuhnuti.
2. Pustite da se tijesto prvo ohladi pa umiješajte jaja - moraju se umiješati postepeno, jedno po jedno. Kad umutite treće jaje i kada je gustoća prilično gusta, dodajte još jedno jaje ili samo pola umućenog jaja. Konzistencija mora biti taman da zadrži oblik i ne smije biti tekuća, ali ne previše gusta. Mora se lako mazati po plehu.
3. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Gornje i donje grijanje. Nemojte peći tijesto na vrućem zraku.
4. Na papiru za pečenje nacrtajte srca, npr. pomoću kalupa/rezača u obliku srca. Zatim okrenite lim i pomoću slastičarske vrećice nanesite tijesto na prethodno iscrtana srca.
5. Srca na limu za pečenje možete lagano poprskati hladnom vodom ili naprotiv posuti malo šećera u prahu - i jedno i drugo spriječit će pucanje.
6. Tijesto pecite u donjem dijelu pećnice 25 - 35 min dok ne porumeni. Ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja, barem prvih 20 minuta. Promjenom temperature tijesto bi se odmah skupilo i ništa ga neće spasiti.
7. Nakon pečenja dobro je na dnu svakog tijesta napraviti rupicu, npr. čačkalicom, kako bi para izlazila. Nakon što se srca potpuno ohlade, zarežite oko njih.