Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Recept za ukusne krafne s glazurom od malina

Američke krafne imaju glazuru i bogate ukrase na vrhu. Međutim, krafne se mogu i puniti te kombinirati razne varijante. Pokušajte ih pripremiti po našem receptu.

Koji su sastojci potrebni za krafne s malinama?

Za tijesto:
  • 250 g brašna,
  • 30 g šećera,
  • 2 žumanjka,
  • 35 g otopljenog maslaca,
  • 100 ml mlakog mlijeka,
  • prstohvat soli,
  • 1/2 žličice naribane limunove korice (po želji).

    Kiselo tijesto:
  • 10 - 15 g kvasca,
  • 1 žlica šećera,
  • 25 ml mlakog mlijeka.

    Glazura od maline:
  • 100 g smrznutih ili svježih malina,
  • 1 žlica limunovog soka,
  • 100 - 150 g sitno mljevenog šećera.
  • Malinovou polevu na donuty připravíte z mražených nebo čerstvých malin a cukru

    Malinovou polevu na donuty připravíte z mražených nebo čerstvých malin a cukru

    Polevu na donutech můžete dozdobit různými dekoracemi, zlatými plátky, sušeným ovocem, oříšky a podobně

    Polevu na donutech můžete dozdobit různými dekoracemi, zlatými plátky, sušeným ovocem, oříšky a podobně

    Kako pripremiti tijesto i glazuru za krafne?

    1. Prvo pripremite smjesu od kiselog tijesta. Kvasac razmrvite u zdjelu, pomiješajte sa šećerom i ulijte mlako mlijeko, poklopite i pričekajte da se tijesto digne.
    2. U međuvremenu pripremite sastojke za tijesto. U prosijano brašno dodajte prstohvat soli, šećer, žumanjke, otopljeni maslac, mlako mlijeko i koricu limuna.
    3. U smjesu dodajte smjesu kiselog tijesta.
    4. U kuhinjskom robotu ili ručno izradite savršeno glatko i elastično tijesto. Bit će potrebno najmanje 10 minuta. Gotovo tijesto treba biti sasvim glatko.
    5. Tijesto pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se diže. Ili 2 sata na toplom mjestu ili 8 - 24 sata u hladnjaku. Ako se odlučite za hlađenje, izvadite tijesto iz hladnjaka ranije i ostavite da se diže 2 - 3 sata.

    Rezanje krafni:
    6. Razvaljajte tijesto u lim visine oko 0,5 cmi izrežite krugove. U sredini svakog kruga izrežite mali krug.
    7. Pokrijte krafne i ostavite da se dižu još 2 sata.

    Pečenje:
    8. Krafne je najbolje peći u dubljoj tavi ili koristiti viši i širi lonac. Ulijte dovoljno ulja da krafne plivaju i zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pecite krafne kada je ulje potpuno vruće: isprobajte na komadiću tijesta. Pazite da ulje nije prevruće.
    9. Krafne prvo gornjom stranom stavljajte u ulje. Pecite oko 2 minute i okrenite ih. Zatim pecite drugu stranu još 2 minute.
    10. Gotove krafne stavite na papirnate ubruse da se ocijede od ulja.

    Glazura od maline:
    11. Stavite maline u lonac i podlijte s malo vode, oko 2 - 3 žlice će biti dovoljno. Dodajte limunov sok i pustite da maline kratko prokuhaju.
    12. Nakon što su maline kuhane, izmiksajte ih u glatki pire i procijedite kroz sito da se riješite zrnaca. 13. Za završni preljev pomiješajte sitno mljeveni šećer s pireom od malina.
    Glazura:
    14. Gornji sloj krafni umočite u pripremljenu glazuru i odmah ukrasiti po želji prije nego se osuše. Na našim krafnama nalaze se pistacije, sušene maline, jestivo cvijeće, mali marshmallowsi i glazura od bjelanjaka.
    15. Spremite krafne u posudu za pohranu hrane koja se može zatvoriti. Ostat će mekane 3 dana.

    Od tijesta smo napravili 20 krafni, rezač je bio promjera 5 cm.

    Još savjeta za pripremu krafni

  • Krafne se mogu i puniti. Ako odaberete nadjev od malina, postupite na isti način kao i s glazurom, ali pri kuhanju pirea koristite želatinu. Zatim probušite krafne na dva suprotna mjesta i punite krafne vrećicom s uskim vrhom za punjenje.
  • Glazuru možete napraviti koliko želite. Što više šećera dodate to će biti gušće.
  • Što koristiti za ukrašavanje? Na krafne pospite što god želite. To mogu biti različite vrste orašastih plodova, bilo koje sušeno voće - mljeveno ili mljeveno, sušeno jestivo cvijeće, klasični šećerni ukrasi, različiti komadići čokolade (npr. naribana bijela čokolada, čokoladna riža, nasjeckana čokolada s grožđicama), ili glazura od otopljene čokolade ili bjelanjaka.< br>