Sastojci za biskvit trebaju biti na sobnoj temperaturi prije pripreme.
1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi prvo mutite maslac i postupno mu dodajte šećer. Nastavite mutiti dok se volumen maslaca i šećera skoro ne udvostruči.
2. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovno ih umutite u tijesto.
3. Na kraju, dodajte koricu i sok od naranče, sjemenke mahune vanilije, suhe sastojke i mlijeko. Miješajte dok se ne formira glatko tijesto.
4. Ulijte tijesto u podmazani kalup u obliku srca (nije potrebno brašniti) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 50-55 minuta na programu s vrućim zrakom.
5. Pečeni kolač ostavite da se potpuno ohladi.
Ako nemate kalup u obliku srca, ispecite okrugli i četvrtasti biskvit. Međutim, oba moraju biti istog promjera. Kada je pečen i ohlađen okrugli biskvit prepolovite. Zatim postavite polukružne komade uz bočnu stranu četvrtastog biskvita kako biste formirali oblik srca.
1. U posudi pomiješajte sve sastojke za kremu br.1 i dobro ih umutite. U drugoj zdjeli pomiješajte džem od jagoda s likerom.
2. Za kremu br. 2 prvo umutite maslac. U idealnom slučaju, koristite kuhinjski robot s nastavkom za miksanje i miksajte srednjom brzinom oko 10 minuta.
3. Zatim dodajte šećer, koricu naranče i smrznuti prah osušenih jagoda i ponovno miksajte na srednjoj do visokoj brzini još najmanje 10 minuta. Krema br.2 je gotova kada je značajno povećala volumen, posvijetlila i šećer se otopio tijekom mućenja. Ako i dalje osjetite kristale šećera kad ga okusite, mutite još malo.
1. Ako je potrebno, odrežite vrh biskvita kako bi površina bila ravna. Zatim prerežite tijelo torte na pola i koristite vrh kao podlogu. Gornji dio torte bit će onaj dio torte koji je tijekom pečenja dodirivao dno kalupa za tortu. Tako ćete dobiti savršeno ravnu površinu.
2. Prvo premažite prvi dio kore torte marmeladom i likerom i kremom br. 1. Pažljivo stavite drugu polovicu biskvita na vrh ovog sloja i lagano ga pritisnite prema dolje.
3. Na kraju premažite cijelu tortu, uključujući stranice, debljim slojem kreme br. 2.
4. Prije posluživanja ukrasite svježim voćem, jestivim cvijećem i lagano pospite šećerom u prahu.
Poslužite tortu za Valentinovo sljedeći dan i ostavite je da malo odstoji na sobnoj temperaturi prije posluživanja.
Podržavati svoj libido na Valentinovo uopće nije loša stvar. Možda hrana s navodnim afrodizijačkim svojstvima može pripomoći. Ne možemo jamčiti njihovu 100% učinkovitost, ali sigurno će počastiti vaše nepce.
Fotografije: Monika Konova