Do -20% na sve za vrt | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

5 ideja za ukrašavanje kolača (za Valentinovo)

Ne morate biti slastičar da biste posebno ukrasili vlastitu ili kupovnu tortu ili kolačić. Uz samo malo mašte, u tren oka možete napraviti prekrasnu valentinovsku ili rođendansku tortu. Napravite prekrasne kolače uz naše upute.

1. Ukrasite ga voćem

Prva opcija je ukrasiti kolač voćem. Za ukrase u obliku trešnje pripremite crvene maline i listiće matičnjaka ili mente. Spektakularno će izgledati i šipak, borovnice, kupine i manje jagode. Možete ih prepoloviti i posložiti u obliku srca. Recept za biskvit s mascarpone kremom možete pronaći na kraju članka.
Savjet: Za pečenje kolača koristite kalupe u obliku srca. Tri crvena Amour kalupa mogu se koristiti tijekom cijele godine za slane i slatke poslastice ili kao posudice za posluživanje za stol.

2. Torta ukrašena cvijećem

Pupoljci sitnih ruža izgledat će sjajno na torti. Koristite samo jestivo cvijeće iz organskog uzgoja ili sami uberite cvijeće ljeti u vrtu i prešajte ih ili osušite.

3. Ukrašavanje slatkiša ili šećera

U supermarketima i specijaliziranim trgovinama možete pronaći razne male bombone ili slatkiše u obliku srca. Alternativno, možete narezati veće crvene gumene bombone i od njih napraviti sami, tj. izrezati sićušna srca. Zatim možete nasumično naslagati srca na tortu ili ih poredati simetrično u obliku riječi, imena itd.

4. Marcipan masa

Masu od marcipana razvaljajte i izrežite oblike srca. Ako nemate rezač, razvaljani lim izrežite na tanke trakice i zatim ih oblikujte kako želite - slova, brojke itd.

Savjet: samo oprezno, kreme od maslaca su nije pogodan za marcipan. One sa šlagom bi se topile.

5. Napravite srce od papira

Papir i ražanj sigurno možete nabaviti kod kuće. Izrežite srca različitih veličina i zalijepite ih na ražnjiće te zabodite u tortu.

Jednostavan recept za tortu i kremu

Za koru pripremiti:

  • 4 jaja
  • 120 grama šećera
  • 90 grama brašna
Za kremu pripremite:

  • 1 mascarpone
  • 1 vrhnje za šlag
Postupak:

  1. Jaja pomiješajte sa šećerom i mutite oko 10 - 15 minuta.
  2. Zatim lagano umiješajte brašno u tijesto.
  3. Izliti u podmazan lim i peći na 180 stupnjeva oko 30 - 40 minuta. (Ovisno o veličini kalupa i vašoj pećnici.)
  4. Ostavite tijesto da se ohladi i pripremite kremu. Umutite marzarpone i vrhnje dok ne postanu čvrsti i kremasti. Po ukusu možete dodati šećera.
  5. Tortu premažite kremom i ukrasite prema gornjim uputama.

    Savjet: Recept za valentinovsku tortu s jagodama možete pronaći kod foodbloggerice Monike Kóňová ovdje.