1. Stavite maslac i češnjak u tavu i ostavite tako nekoliko minuta. Dodajte grašak, vodu, mentu i sol, poklopite i kuhajte dok grašak ne omekša.
2. Stavite sve u blender i dodajte crème fraîche. Uključite blender uz povremeno struganje stranica vrča kako bi bili sigurno da će se sve izblendati u glatku kremu. Protisnite kremu kroz gusto cjedilo kako bi uklonili sve sitne komadiće koji su zaostali. Poklopiti da ostane toplo.
3. Losos posolite i popaprite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i stavite filete lososa, kožom prema dolje. Pecite 5 minuta, a zatim dodajte soju, javorov sirup i sezamovo ulje. Žlicom polijevajte gornju stranu lososa još 2-3 minute, dok se ne zapeče. Po želji, tavu možete staviti još 5 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, kako biste bili sigurni da je unutrašnjost pečena.