30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Vegetarijanski recepti za sezonu roštilja

Na kraju vrućeg ljetnog dana možete se opustiti na terasi kuće ili na balkonu. Čaša vina, lagana večera i roštilj sve su što trebate za ugodnu večer. Nudimo vam dvije vegetarijanske opcije za posluživanje u vašem omiljenom vanjskom kutku.

Food blogerica Diana Oana za vas je pripremila 2 vegetarijanska recepta koja preporučamo da i vi isprobate.

Brusketi s feta krem ​​sirom i zrelim voćem

Sastojci

  • nekoliko kriški kruha / bageta
  • 200 g feta sira
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • jedna ili dvije žličice meda
  • malo hladne vode (dovoljno za postizanje željene konzistencije)
  • jagode, breskve, cherry rajčice
  • nekoliko listova bosiljka

Priprema

U zdjelu blendera ili zdjelu za miksanje stavite feta sir, maslinovo ulje, med i vodu pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Breskve narežite na 6-8 kriški, a jagode mogu ostati cijele ili ih možete prepoloviti ako su velike.

Popržite kriške kruha i narezane breskve.

Stavite jagode i cherry rajčice i pustite da se peko na srednjoj/jakoj vatri, provjeravajući ih nakon prvih 5 minuta.

Kriške kruha namazati kremom od feta sira na koju stavite voće i kriške roštiljanih breskvi.

Na bruskete stavite nekoliko listića bosiljka i med po želji.

Capresse s gljivama

Sastojci (za dvije porcije)

  • četiri velike gljive (šampinjoni ili portobello)
  • male kuglice mozzarelle
  • cherry rajčice
  • sol, papar i češnjak (po želji)
  • svježi listovi bosiljka
  • balzamični ocat

Priprema

Operite i očistite gljive. Odlomite stapku gljivama.

Prepolovite cherry rajčice i kuglice mozzarelle.

U svaku od gljiva (3-4 komada) stavite polovice mozzarelle i cherry rajčice.

Gljive stavite na roštilj i pecite. Za koricu na površini preporučam da nastavite peći još 3-5 minuta na srednjoj vatri.

Nakon pečenja gljive Capresse stavite na podlogu od rikole, pospite balzamičnim octom i dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka.

Preporučam poslužiti Capresse gljive uz bijelo ili rose vino.