Ova web stranica koristi kolačiće. Više informacija o korištenju, primjeni i odobravanju datoteka možete pronaći ovdje

ok
Menu
30 Kn za vasRegistracijaPrijava30 Kn za vasKošarica
PočetnaPočetnaInspiracija

Vegetarijanski recepti za sezonu roštilja

Pripremila Diana Oana (@cantboilanegg)

Na kraju vrućeg ljetnog dana možete se opustiti na terasi kuće ili na balkonu. Čaša vina, lagana večera i roštilj sve su što trebate za ugodnu večer. Nudimo vam dvije vegetarijanske opcije za posluživanje u vašem omiljenom vanjskom kutku.

Food blogerica Diana Oana (@cantboilanegg) za vas je pripremila 2 vegetarijanska recepta koja preporučamo da i vi isprobate.

Brusketi s feta krem ​​sirom i zrelim voćem:

Sastojci:

- nekoliko kriški kruha / bageta
- 200 g feta sira
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- jedna ili dvije žličice meda
- malo hladne vode (dovoljno za postizanje željene konzistencije)
- jagode, breskve, cherry rajčice
- nekoliko listova bosiljka

Priprema:

1. U zdjelu blendera ili zdjelu za miksanje stavite feta sir, maslinovo ulje, med i vodu pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
2. Breskve narežite na 6-8 kriški, a jagode mogu ostati cijele ili ih možete prepoloviti ako su velike.
3. Popržite kriške kruha i narezane breskve.
4. Stavite jagode i cherry rajčice i pustite da se peko na srednjoj/jakoj vatri, provjeravajući ih nakon prvih 5 minuta. 5. Kriške kruha namazati kremom od feta sira na koju stavite voće i kriške roštiljanih breskvi.
6. Na bruskete stavite nekoliko listića bosiljka i med po želji.

Capresse s gljivama

Sastojci (za dvije porcije):

-četiri velike gljive (šampinjoni ili portobello)
- male kuglice mozzarelle
- cherry rajčice
- sol, papar i češnjak (po želji)
- svježi listovi bosiljka
- balzamični ocat

Priprema:

1. Operite i očistite gljive. Odlomite stapku gljivama.
2. Prepolovite cherry rajčice i kuglice mozzarelle.
3. U svaku od gljiva (3-4 komada) stavite polovice mozzarelle i cherry rajčice.
4. Gljive stavite na roštilj i pecite. Za koricu na površini preporučam da nastavite peći još 3-5 minuta na srednjoj vatri.
5. Nakon pečenja gljive Capresse stavite na podlogu od rikole, pospite balzamičnim octom i dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka.
6. Preporučam poslužiti Capresse gljive uz bijelo ili rose vino.

Otkrijte više inspiracija, proizvoda i recepata za roštilj!