Roštiljanje na drvenom ugljenu jedan je od najpopularnijih oblika pripreme jela na roštilju. Nudi brojne prednosti koje vam omogućuju korištenje roštilja na drveni ugljen gotovo svugdje - na terasi, u vrtu ili čak i u gradskom parku u kojem je to, naravno, dozvoljeno.
Koje su mu još prednosti i koju vrstu odabrati za roštiljanje na balkonu ili terasi? Pročitajte u sljedećem članku. Uživajte u sezoni roštiljanja!
Najveća prednost roštilja na drveni ugljen je jedinstveni ugođaj i nepogrešiv okus i miris pripremljenog mesa koji je jedinstven.
Međutim, za postizanje optimalne temperature u početku može biti potrebno malo vježbe. Što je grijač dulje upaljen, toplina je intenzivnija. Ali to se može regulirati jednostavnim uklanjanjem ili dodavanjem goriva.
Budući da roštiljate na relativno visokoj temperaturi, roštilj je posebno koristan za pečenje manjih ili tanjih komada mesa i povrća.
S roštiljima s poklopcem također možete pripremati hranu neizravnom metodom koja oponaša kuhanje u pećnici. Ova metoda također je prikladna za veće komade mesa.
Ne morate se odreći roštiljanja na balkonu ili u parku, gdje je to dozvoljeno. Samo odaberite prijenosni ili stolni roštilj na drveni ugljen bez dima.
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, nema dima, mirisa i štetnih tvari. Svejedno, svakako budite obzirni i oprezni prilikom rukovanja roštiljem gdje god roštiljali.