Pomiješajte sve suhe sastojke u zdjeli, zatim umiješajte maslac, jaja i limunovu koricu i vaniliju. Mijesite dok ne dobijete glatko, čvrsto i sjajno tijesto.
Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku do sljedećeg dana.
Ako nemate vremena, ostavite tijesto da odstoji u hladnjaku najmanje 2 sata.
Razvaljajte odležano tijesto, dio po dio, valjkom za tijesto i izrežite van sa svojim omiljenim rezačima, kalupima za kolačiće. Gotove oblike slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici oko 7 minuta na 170 °C. Odmah nakon pečenja kolačiće izvadite iz vrućeg lima za pečenje kako ne bi potamnili. Složite komade kolačića jedan na drugi kada se ohlade.
Zatim samo namažite svoj omiljeni džem preko pojedinačnih komada. Obično se za ove kolačiće preporučuju kiselije vrste, poput pekmeza od jagoda ili ribiza, koji su sami po sebi vrlo slatki.
Možete dodati još šećera prije posluživanja.
Foto: In kitchen with Zuz