1. Zagrijte mlijeko. Odvojite dvije žlice mlijeka za kvasac, a u preostalom mlijeku otopite maslac i vanilin šećer.
2. Zatim pripremite tijesto: počevši od kvasca - u manju zdjelu stavite žlicu šećera i žlicu brašna, dodajte kvasac i lagano promiješajte s dvije žlice mlijeka. Pustite da smjesa kvasca udvostruči volumen.
3. U zdjelu miksera dodajte brašno, mak i koricu limuna, zatim dodajte mlijeko i maslac, dva žumanjka i kvasac te zamijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto da se digne, tako da se lijepa kuglica s crnim točkicama udvostruči.
4. Za nadjev pjenasto umutite maslac, limunovu koricu i 5 žlica džema od šljiva.
5. Razvaljajte tijesto u dugački pravokutnik debljine oko pola centimetra. Premažite otopljenim maslacem i zarolajte pravokutnik po dužini. Režite rolice, a debljinu prilagodite tepsiji.
6. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
7. Pokrijte rolice i pirjajte oko pola sata pa pecite 30 do 35 minuta.
8. Dvije minute prije nego što budu pečene, zakuhajte mlijeko, dodajte rum ili amaretto liker. Prelijte kiflice i vratite tepsiju u pećnicu, ali isključite pećnicu. Ostavite poslasticu da odstoji 10-ak minuta.
9. Poslužite toplo. Može se poslužiti s umakom od reduciranog i zagrijanog pekmeza.
Savjet: Ako volite slatko, dodajte šećer u mlijeko kako bi rolice bile još slađe.