Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Ukusan kolač s jabukama i orasima

Ukusan kolač s jabukama jedan je od naših omiljenih domaćih slatkih deserata. Jabuke već sazrijevaju, kutije se pune i bilo bi šteta ne iskoristiti ove jesenske darove. Zato smo pripremili recept koji spaja okus jabuke i ukusno mekano tijesto. Uživajte u ovom kolaču s mirisom jabuke i cimeta uz subotnju popodnevnu kavu.

Koji će vam sastojci biti potrebni za kolač?

  • 3 jaja,
  • 1 šalica šećera,
  • 1/2 šalice šećera od trske,
  • 3 šalice glatkog brašna,
  • 1 šalica ulja,
  • 1/4 šalice mlijeka (ovisno o sočnosti jabuka),
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 žlice ruma,
  • 2 žličice cimeta,
  • 1 žličica slatkog začina za pečenje (po izboru),
  • 3 jabuke narezane na manje kockice,
  • šaka nasjeckanih orašastih plodova,
  • prstohvat soli.
  • Savjet: isprobajte naše prekrasne kalupe za pečenje.

    Kako pripremiti kolač:

    1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup s neprianjajućom površinom za kolače namažite maslacem.
    2. Jabuke narežite na male kockice.
    3. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati ulje, mlijeko i dvije žlice ruma.
    4. Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte ih smjesi. Sjediniti sve sastojke. Zatim pažljivo umiješajte nasjeckane jabuke i nasjeckane orahe u tijesto.
    5. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte i pecite oko 50 minuta na 180°C dok ražanj zaboden u sredinu ne izađe čist.
    6. Pečenu tortu ostaviti da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim je okrenuti na rešetku da se ohladi.
    7. Prije posluživanja kolač možete posuti šećerom u prahu.

    Za više savjeta o tome kako izvaditi kolač iz kalupa i pravilno ga ispeći, pogledajte naš članak