Do -20% na sve za vrt | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Brzi ručak: tjestenina s umakom od crvene paprike

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Vjerojatno ste čuli za umak od pečenih paprika koji razvija bogate okuse i čini tjesteninu još finijom dok se peče u pećnici. Kako je vrijeme pečenja kod ovakvih recepata obično duže nego inače, zahvaljujući Mateji Delakordi, autorice slovenske nove kuharice "Nedeljske sladice", koja osim toga objavljuje svoje recepte i na svojem blogu Odprta kuhinja, pripremili smo za vas prečac - za sve one koji žele istu punoću okusa, ali nemaju toliko vremena za pripremu ovog jela.
Ovaj vrlo kremasti umak napravljen je za samo 15 minuta i bogatija je alternativa klasičnom umaku od rajčice po okusu. Ako upotrijebite malo mašte, možete dodati fine arome i prilikom pripreme njoka, lazanja i drugih sličnih namirnica.

Za dvije osobe će vam trebati:

  • 2 mesnate crvene paprike
  • Pola većeg luka
  • Maslinovo ulje
  • 2 režnja češnjaka
  • Žlica koncentrata rajčice
  • 1 dl tople vode ili juhe
  • Sol i papar
  • Feta sira
  • Timijan
  • 250 g tjestenina
  • Po želji: žličica mljevenih dimljenih paprika i dvije žlice soja sosa

Postupak pripreme:

  1. Paprike je potrebno očistiti i narezati na trake. Zatim nasjeckati luk.

  2. Zagrijte tavu i stavite malo maslinovog ulja u nju. Stavite luk i pržite, ali samo kratko te nastavite dodavati sastojke. Dodajte paprike i pržite. Dodajte i zgnječeni češnjak te pecite samo dovoljno da pusti miris. Tada je na redu koncentrat rajčice.

  3. Dobro promiješajte i dodajte s decilitrom tople vode ili juhe. Dodajte soli i papra. Kuhajte dok paprike ne omekšaju.

  4. Zatim je smiksajte blago u blenderu i umiješajte u umak.

  5. Po želji možete i začiniti žličicom mljevenih paprika i dodati dvije žlice soja sosa.

  6. Kuhajte tjesteninu tako da ostane al dente. Vratite umak natrag u tavu i pomiješajte tjesteninu u nju. Ako je umak previše gust, dodajte malo vode u kojoj je kuhana tjestenina.

  7. Poslužite jelo na lijepom tanjuru i za kraj ukrasite nasjeckanom fetom sira i svježim timijanom.