Bonami Days -15 % na nesnižene proizvode | Kod: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Savršeno organizirana kuhinja uštedjet će vam vrijeme i energiju

Jeste li znali da pospremanje kuhinje može ubrzati pripremu hrane i do nekoliko desetaka minuta? Jer kada sve ima svoje mjesto u kuhinji, vaš posao ide lakše. Recept za dobro organiziranu kuhinju krije se u naizgled malim stvarima. Inspirirajte se našim savjetima kako organizirati svoju kuhinju praktičnim organizatorima i sličnim dodacima.

Krenite od poda

Ako želite napraviti zaista radikalno čišćenje kuhinje, izvadite sve posuđe, sastojke, pribor, namirnice i ostale potrepštine iz ladica i ormarića. Odbacite neželjene ili slomljene predmete i vratite u ormare samo ono što vam stvarno treba. Sav pribor, posuđe i drugi predmeti trebaju imati fiksno mjesto.

Prije čišćenja kuhinju je preporučljivo podijeliti u nekoliko radnih zona, kao što su donji ormarići, gornji ormarići, ladice, hladnjak, zamrzivač, kuhinjski pult i ostava za hranu te ih čistiti postupno i sustavno. Organiziranje kuhinje zahtijeva vrijeme. Stoga za to odvojite barem dva sata.

Koristite dodatne police za bolju preglednost

Nemojte slagati konzerve i posude jedne iza drugih na policama jer ih nećete moći pratiti. Teleskopske stepenice omogućuju vam da vidite svu hranu, uključujući i one skrivenije komade. Spremite hranu s najkraćim rokom trajanja na prednju stranu kako biste ju na vrijeme iskoristili.

Gdje spremiti lonce i tave?

Raspored kuhinje također ima svoja pravila kada je u pitanju odlaganje lonaca i tava. Kutni ormari su posebno prikladni za njihovo odlaganje, jer često inače nisu iskorišteni. Međutim, oni će se koristiti samo ako imate kuhinju u obliku slova L.

Kako biste spriječili štetu od skladištenja, koristite police za posude i držače poklopaca za produljenje vijeka trajanja vašeg posuđa.

Posuđe koje često koristite stavite u razinu očiju

Organizacija kuhinje također se odnosi na ostalo posuđe, kao što su tanjuri, zdjele, šalice i čaše. Spremište za posuđe treba biti čisto, a posuđe treba staviti na dohvat ruke, po mogućnosti u gornjim ormarićima gdje mu se može lako pristupiti u bilo kojem trenutku.

Možete upotrijebiti držače za čaše radi bolje preglednosti i uštede prostora.