15% popusta uz kod PROLJECE15 | Uštedite već danas →
-20 % na tepihe Flair Rugs uz kod FLAIR20 | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Recept: Kuglof od naranče i limuna

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Tražite blagdanski desert koji je jednostavan za napraviti, a opet malo drugačijeg i posebnijeg okusa? Sada ste ga pronašli! Dária Junger-Bálint sastavila je recept koji spaja tradicionalni desert sa svježinom citrusa. Napravite ovu mirisnu poslasticu nakon koje će vaši ukućani polizati prste!

Sastojci:

  • 25 dkg brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 25 dkg šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja za kuhanje
  • 1,5 žlica nezaslađenog kakaa u prahu


  • Po ukusu:
  • naribana kora naranče i grejpa
  • svježe iscijeđeni sok od naranče i limuna - Dária je dodala sok od pola naranče i pola limuna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Kalup za kuglof namazati maslacem i posuti brašnom.

  2. U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo, šećerom u prahu i soli. Dodajte jaje, zatim mlijeko i ulje. Dobro promiješajte. Umiješajte naribanu koricu naranče i grejpa, sok od naranče i limunov sok po ukusu.

  3. Prebacite jednu trećinu tijesta u drugu zdjelu i umiješajte kakao prah. Bijelo tijesto izlijte u namašćeni kalup za pečenje i pokapajte ga kakaovom smjesom.

  4. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50-60 minuta i ostavite da se ohladi.
Savjeti za ukrašavanje: Gotovi kuglof možete posuti šećerom u prahu ili napraviti glazuru tako što ćete pomiješati šećer u prahu i vodu i posuti je npr. sitnim voćem.