Do -20% na sve za vrt | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Recept za palačinke sa špinatom, gljivama i jajetom

Ana Maria Davidovic
Ana Maria Davidovic
Bonami Blogger

Ostane li vam ikada palačinki? Mateja Delakorda ima sjajnu ideja za vas kako se počastiti sljedeći dan.

Za 4 osobe trebat će vam:

  • 300 g gljiva
  • žlica maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g špinata
  • sol, papar i muškatni oraščić
  • 4 palačinke - možete iskoristiti ostatke ili ispeći svježe palačinke
  • 4 jaja
  • Cheddar sir za preljev

Priprema:

  1. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva, grijanje odozgo i odozdo. Pleh obložite papirom za pečenje.

  2. Gljive narežite i ispecite na maslacu. Kad voda ispari dodajte protisnuti češnjak i špinat. Posolite i promiješajte. Kad je špinat kuhan, začinite ga paprom i muškatnim oraščićem.

  3. Povrće rasporedite po palačinkama,ali ne do rubova jer ćete savijati palačinke sa sve četiri strane prema sredini. Pospite naribanim sirom i napravite rupe u sredini nadjeva za razbijena jaja.

  4. Palačinke pecite dok se bjelanjci ne ispeku, negdje između 15 i 18 minuta, ovisno o pećnici.
Matejin savjet za posluživanje: Najbolje su dok su još tople, ali oduševe i ohlađene.