4 palačinke - možete iskoristiti ostatke ili ispeći svježe palačinke
4 jaja
Cheddar sir za preljev
ul>
Priprema:
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva, grijanje odozgo i odozdo. Pleh obložite papirom za pečenje.
Gljive narežite i ispecite na maslacu. Kad voda ispari dodajte protisnuti češnjak i špinat. Posolite i promiješajte. Kad je špinat kuhan, začinite ga paprom i muškatnim oraščićem.
Povrće rasporedite po palačinkama,ali ne do rubova jer ćete savijati palačinke sa sve četiri strane prema sredini. Pospite naribanim sirom i napravite rupe u sredini nadjeva za razbijena jaja.
Palačinke pecite dok se bjelanjci ne ispeku, negdje između 15 i 18 minuta, ovisno o pećnici.
Matejin savjet za posluživanje: Najbolje su dok su još tople, ali oduševe i ohlađene.