1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za torte veličine oko 15 - 20 cm. Dno i stranice kalupa obložite papirom za pečenje.
2. U
posudi pomiješajte maslac i šećer i miksajte najmanje tri minute dok ne posvijetli. Zatim dodajte jaje i miksajte dok se jaje savršeno ne sjedini.
3. Jabuke prerežite na pola. Polovicu jabuka stavite sa strane (narezane na tanke ploške), a preostale jabuke krupno naribajte.
4. U drugu zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Sve dobro izmiješajte.
5. Sada počnite dodavati suhe sastojke i mlijeko naizmjenično sjedinjenom maslacu, šećeru i jajetu. Na kraju lopaticom umiješajte vaniliju i naribane jabuke.
6. Ulijte tijesto u kalup za tortu. Odozgo stavite kriške polovica jabuka, nasjeckane orahe, pokapajte javorovim sirupom i pospite šećerom od trske.
7. Pecite 30 - 40 minuta dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Provjerite čačkalicom da li je dobro pečeno.