Želite živjeti po svom? Inspirirajte se →
Sve za kupaonicu do 15% jeftinije | Uštedite već danas →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

Kako učinkovito očistiti stan za jedan sat

Želite li osvježiti svoj stan, ali u isto vrijeme ne želite provesti pola vikenda radeći to? Ili vam ponestaje vremena jer vam prijatelji dolaze u posjetu?

Nadahnite se našim jednostavnim savjetima i praktičnim alatima za čišćenje. Vidjet ćete da s njima možete u kratkom roku i bez previše truda vratiti sklad i čistoću u svoj dom.

Krenite od gore prema dole

Ispravan redoslijed pojedinačnih koraka olakšat će cjelokupni posao čišćenja - tako da se nećete morati vraćati na isto mjesto više puta. Prije svega, slijedite pravilo "od vrha do dna". Čišćenje započnite s gornjim policama i od njih krenite prema podu.

Također, najprije pometite, usisavajte i obrišite prašinu pa tek onda čistite s tekućinom.

Ne podcjenjujte čišćenje kupaonice

Započnite čišćenjem kupaonice i WC-a. Poprskajte sredstvo za čišćenje u WC, kadu, umivaonike i ostavite da djeluje potrebno vrijeme. Kasnije ih jednostavno isperite. Također prikupite sve iskorišteno posuđe, šalice, čaše i odmah ih operite ili stavite u perilicu posuđa i uključite je.

Ostavite nerazvrstane stvari sa strane

Uzmite košaru ili kutiju i prođite kroz cijeli stan korak po korak. Sve razbacane stvari koje tamo ne pripadaju, privremeno stavite u košaru (poput odjeće, knjiga ili igračaka).

Zatim ju ostavite sa strane i kada budete imali vremena, razvrstajte predmete jedan po jedan, na njihova prava mjesta.Savjet:
Ostavite ladicu za "nered" za pohranjivanje stvari kojima još niste odredili mjesto. Kad budete imali vremena i želju, vratite se tome i odredite gdje će stvari bez mjesta pripadati.

Promijenite stolnjake i ručnike

Stavite sve iskorištene ručnike, kuhinjske krpe i zaprljani stolnjak ravno u perilicu i zamijenite ih čistim, opranim tekstilom.

Ispolirajte sjajne površine

Ako želite brzi wow efekt, ne zaboravite pažljivo ispolirati sve sjajne površine (stolove ili kuhinjske ormariće) i ogledala.

Vizualno zauzimaju veliki dio površine i razlika će biti odmah očita.

Namjestite jastuke i pokrivače

Posložite i protresite jastuke na sofi i složite prekrivače. Poravnajte sve časopise i daljinske upravljače za TV i stavite ih na jedno mjesto.