Popusti od -10% na krevete i madrace | Uštedite već danas →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošaricaMenu

3 x nepečena božićna kolačića: klasični, bezglutenski i veganski recept

Napravite božićne kolačiće s nama. Za vas smo pripremili tri varijante recepata za nepečene božićne kolačiće, a imamo i ideje u što ih zamotati.

Božićni kolačići bez glutena (bez pečenja)

Sastojci

  • paket kondenziranog mlijeka
  • šalica kokosa
  • 2 žlice otopljenog maslaca

    Postupak

    1. Ostavite malo kokosa sa strane i pomiješajte ostale sastojke u tijesto.
    2. Stavite tijesto u hladnjak da se ohladi.
    3. Oblikujte iste kuglice i omotajte ih kokosom. Unutra možete sakriti orahe ili pistacije.

Veganski božićni kolačići (bez pečenja)

Sastojci

  • 1 šalica datulja bez koštica
  • 1 šalica orašastih plodova
  • 1 šalica ribanog kokosa
  • prstohvat cimeta

    Postupak

    1. Datulje prethodno namočite u vrućoj vodi, najbolje barem dva sata. Ovisi koliko su kruti.
    2. Kada omekšaju, bacite ih u blender s ostalim sastojcima da napravite tijesto.
    3. Napravite kuglice od toga i omotajte ih kokosom, kakaom ili orašastim plodovima.

Nepečeni kolačići s rumom

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 250 g dječjeg keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • smeđi rum po ukusu
  • 100 g kakaa
  • 50 g kokosa za zamatanje

    Postupak

    1. Naribajte ili u blenderu izdrobite kekse i dodajte im omekšali maslac, kakao, šećer i rum.
    2. Sve dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto da se ohladi.
    3. Oblikujte kuglice i omotajte ih kokosom.
Savjet: Ako želite da kuglice budu iste veličine, izvažite pojedinačne komade tijesta na vagi.

Savjeti što zamotati i kako ukrasiti nepečene božićne kolačiće

Pokušajte s drugim opcijama kako biste dobili drugačiji izgled nepečenih kolačića.

  • Koristite prirodnu prehrambenu boju. Obojite kokos u različite boje (roza, plava, zelena) prema vašem ukusu. To može biti, primjerice, kurukuma, matcha, sok od cikle ili borovnice.
  • Zeleni naribani pistacije izgledaju prekrasno.
  • Zdrobite liofilizirano voće - na primjer, jagode ili maline imaju jasnu boju. I također odličan okus.
  • Dodajte makove koji su plavo-sive boje i daju zanimljivu teksturu.
  • U slučaju baze od datulja, sjemenke sezama su prikladne.
  • Nabavite razne šećerne posipe.
  • Naribajte čokoladu - mliječnu, gorku i bijelu za različite nijanse.
  • Kuglice prelijte otopljenom čokoladom. Dobit ćete drugačiji izgled i puniji okus. Na primjer, čokolada je savršena u kombinaciji s kokosom.