Božićni kolačići bez glutena (bez pečenja)
Sastojci
- paket kondenziranog mlijeka
- šalica kokosa
- 2 žlice otopljenog maslaca
Postupak
- Ostavite malo kokosa sa strane i pomiješajte ostale sastojke u tijesto.
- Stavite tijesto u hladnjak da se ohladi.
- Oblikujte iste kuglice i omotajte ih kokosom. Unutra možete sakriti orahe ili pistacije.
Veganski božićni kolačići (bez pečenja)
Sastojci
- 1 šalica datulja bez koštica
- 1 šalica orašastih plodova
- 1 šalica ribanog kokosa
- prstohvat cimeta
Postupak
- Datulje prethodno namočite u vrućoj vodi, najbolje barem dva sata. Ovisi koliko su kruti.
- Kada omekšaju, bacite ih u blender s ostalim sastojcima da napravite tijesto.
- Napravite kuglice od toga i omotajte ih kokosom, kakaom ili orašastim plodovima.
Nepečeni kolačići s rumom
Sastojci
- 200 g maslaca
- 250 g dječjeg keksa
- 100 g šećera u prahu
- smeđi rum po ukusu
- 100 g kakaa
- 50 g kokosa za zamatanje
Postupak
- Naribajte ili u blenderu izdrobite kekse i dodajte im omekšali maslac, kakao, šećer i rum.
- Sve dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto da se ohladi.
- Oblikujte kuglice i omotajte ih kokosom.
Savjet: Ako želite da kuglice budu iste veličine, izvažite pojedinačne komade tijesta na vagi.